Skip to content

Wielrenner aangereden door tractor op Booldersdijk Nederweert

Redactie
23 oktober 2012 | 14:08

Advertentie

Vanmiddag even voor half 2 vond er een ongeval plaats op de Booldersdijk. Bij dit ongeval waren een tractor en een groep wielrenners betrokken. De traktor met maiswagen naderde de wielrenners van achter en heeft de groep wielrenners waarschijnlijk ingehaald. Vanwege tegemoet komend verkeer moest de tractor snel terug naar rechts. Vermoedelijk heeft de chauffeur daarbij een van de wielrenners geraakt waardoor deze zwaar ten val kwam.

De ambulance werd opgeroepen en zij hebben het slachtoffer ter plekke verzorgd. Daarna is het slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis. De trauma helicopter was ook opgeroepen maar is niet ingezet.

Lezers inbreng
Opvallend dat er vandaag in Limburg al 3 ongevallen hebben plaatsgevonden waarbij een tractor betrokken is (Tungelroy, Vredepeel en Nederweert). Het is oogsttijd en dus is er veel landbouwverkeer op de weg. Dit levert regelmatig gevaarlijke situaties op. Landbouw voertuigen worden door overige weggebruikers vaak onderschat. Extra oplettendheid is dus gewenst!!

Advertentie

0 Reacties

  1. Dat klopt helemaal, je moet eens zien als ze met een groep fietsen, doen net af de hele weg van hun is. Daar moet de politie ook eens op controleren.

    • En op jullie moeten ze letten. Gewoon opnieuw rijbewijs laten halen. Een groep wielrenners niet meteen de schuld geven. Het is al erg genoeg wat er gebeurd. Achterste renner geeft altijd aan voor auto’s, maar jullie kunnen geen sec. wachten en de sport niet waarderen. Gewoon anti-sport zijn. Met die dikke reet in de auto zitten bellen, daar moet de politie op letten.

  2. Klopt dat menig wielrenner/trimmer zich niet gedraagt zoals het hoort in het verkeer. Echter veel weggebruikers laten graag zien dat ze in een auto of ander motorvoertuig wel erg sterk zijn. “Die van mij is groter en sterker dan die van jou”. Een weinig begrip voor elkaar zou al wonderen doen!

  3. Maak elke dag gebruik van fiets zowel gewone als racefiets. Moet elke dag wel eens in de remmen knijpen om niet met een auto in botsing te komen. Er wordt veel te hard gereDen en van rechts komend ben je erg kwetsbaar ook door tractoren die de hele breedte van de weg gebruiken. Men heeft veel te veel haast en vaak telefoneren achter het stuur.

  4. Kom vaak op een rotonde waar je als fietser voorrang hebt,knijp gerust in je remmen
    want anders wordt je gegarandeerd een keer omver gereden,of automobilisten die op het laatst remmen,waardoor je een enorme schrikreactie veroorzaakt bij de fietser.

  5. Veel mensen kunnen niet inschatten hoe hard een renner rijdt. Waardoor er ongelofelijke manouvres door de automobilisten worden gemaakt. Om meteen renners de schuld te geven is erg laag. Heb mijn vader in deze groep rijden. Houdt zich altijd netjes aan de regels.
    Ikzelf rijdt vaak op een racefiets of mountainbike waarmee ik geregeld in de grasstroken moet rijden omdat de auto’s zo graag hard voorbij willen rijden. Chauffeurs let zelf eens goed op. Kijk eerst eens naar jezelf.

  6. Daarbij komt ook nog dat dit artikel niet klopt. Ga verhaal halen bij de juiste mensen. Erg voor diegene die erbij zijn geweest, ook voor de chauffeur van de tractor. Sterkte allemaal en hopelijk komt het allemaal goed met deze renner.

    • @Wendy Het is idd erg voor diegene die erbij betrokken zijn. Je geeft aan dat het artikel niet klopt. Ik ben zelf daar geweest en heb met renners gesproken die erbij betrokken waren. We willen graag volledig en correct zijn dus als er onwaarheden in staan hoor ik het graag.

    • Het eerste artikel wat op die dag op jullie site stond was incorrect. Ik zie dat er aanpassingen zijn gedaan. Dank hiervoor. Waar ik ontzettend van baal is dat er altijd eerst een vinger naar de renners gaat. Allemaal moeten we zorgen dat het veilig blijft op straat, renners en gemotoriseerde voertuigen.

    • @wendy het artikel is niet aangepast. We hebben alleen een tekst toegevoegd over de trauma helicopter en de inbreng van een lezer.

  7. Erg voor de chauffeur van de tractor….
    Inderdaad erg wat er gaat gebeuren als het recht zijn loop neemt, want wat deze brokkenpiloot presteerde grenst aan het misdadige. Ik reed vooruit en werd ook ingehaald door deze duidelijk onder de tijdsdruk staande loonwerker, die in zijn zucht om op tijd bij de maissilo te komen allerlei onverantwoordelijke acties ontplooide. Zo reed ik op mijn fiets met 39 km per uur over de Booldersdijk en werd ik met 2 km snelheidsverschil ingehaald. Het duurde ruim een minuut voordat de combinatie er langs was, van die twee meter hoge wielen op 19 cm langS je hoofd….. Erg voor de chauffeur, hoog in zijn cockpit, of erg voor de wielrenner?
    Wie heeft er nu een klaplong, 9 gebroken ribben, gebroken schouderblad en bekken?
    Erg….

    • @ rob van stratum; Tuurlijk is het erg voor wielrenner, want die ligt in het ziekenhuis. Ik ben er niet bij geweest, maar al tractorchauffeur erger ik mij vaak aan wielrenners die harder gaan rijden als je dreigt in te halen. Als je 39 km per uur rijdt, ben je dit waarschijnlijk ook gaan doen, anders komt op een weg als de booldersdijk de tractor jou nooit bij. Gebruik je gezonde verstand en laat een tractor eventjes voorbij!

  8. Een chauffeur die zich ergert aan medeweggebruikers zit al helemaal fout. Let ook op taalgebruik van deze “dreiger” inderdaad bedreigend vlak langs je afscheren met zo’n log voertuig….
    Hier suggereren dat ik ook harder ben gaan rijden terwijl je er niet bij was slaat nergens op. Die levensgevaarlijke inhaler had zijn gezonde verstand moeten gebruiken, nu is het minimaal artikel 5

  9. Klagen omdat het inhalen te lang duurt? Het komt mij voor dat een wielrenner dat zelf ook kan verhelpen: Gewoon even vaart minderen. Zoals Johan al aangeeft is het wel zo verstandig (en fatsoenlijk) om iemand die wilt inhalen daar ook de ruimte voor te geven.

    • Je zit fout Jan, de tractor heeft een mens bijna invalide gemaakt, niet andersom

    • Beste Rob,
      Met mijn bericht doelde ik niet op dat voorval. (Ik heb het namelijk niet gezien, dus zal daar ook zeker niet over oordelen.) Ik had het puur over het klagen dat het zo lang duurde voor het landbouwvoertuig u voorbij was. Dat ligt mijns inziens aan beide weggebruikers, dus de tractorbestuurder daar als enige partij de schuld van geven komt mij wat te zwart-wit voor.
      Ik ga er, tot het tegendeel overtuigend is bewezen, in het geval waar bovenstaand nieuwsbericht op ziet van uit dat er van beide zijden geen opzet in het spel was. Daarom wens ik de wielrenner een spoedig en volledig herstel en hoop ik tevens dat de tractorbestuurder er (mentaal) ook niets aan over heeft gehouden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie