Skip to content

Gemeente plaatst bladkorven en houdt bladruimactie

Redactie
15 oktober 2012 | 12:39

Advertentie

Inwoners van de gemeente Nederweert kunnen bladafval van gemeentelijke bomen weer kwijt in de bladkorven die op twintig locaties worden geplaatst. Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad om door te gaan met de bladinzameling via bladkorven. In week 44 starten daarnaast de jaarlijkse bladzuigrondes.

In het najaar van 2011 zijn in Nederweert voor het eerst bladkorven geplaatst. Het werd een geslaagde proef. Bij de evaluatie is daarom besloten om door te gaan op de huidige wijze. Er worden voorlopig nog geen extra bladkorven bijgeplaatst. De twintig korven komen op dezelfde locaties te staan als in 2011. U vindt vanaf 17-10-2012 de locaties op www.nederweert.nl. De plaatsing is in week 42. 

Vanaf week 43 wordt ook gestart we met het ledigen van de bladkorven. De korven worden afhankelijk van het aanbod in principe wekelijks leeggemaakt. De korven zijn alleen bedoeld voor bladafval. Het is niet de bedoeling dat er ander (tuin)afval in wordt gegooid. Als er in een bladkorf andere soorten afval wordt aangetroffen, zal deze worden verwijderd.

Om de overlast van bladeren zoveel mogelijk te voorkomen, houdt de gemeente ook jaarlijks een bladruimactie. Dat gebeurt door middel van een tractor met zuigwagen. Dit jaar begint de bladruimronde in week 44.

De route van de zuigwagen start telkens op dinsdag en begint in Leveroy. Via Nederweert-Eind, Nederweert en Ospel eindigt de route in Ospeldijk. De bedoeling is om elke even week tot aan de kerst de ronde af te werken. De tractor met zuigwagen wordt eventueel ondersteund door een of twee medewerkers met rugblazer. Een overzicht van de straten waar de zuigwagen komt, is te vinden op de website van de gemeente Nederweert.

Burgers kunnen hun steentje bijdragen door bladeren in de goot van de straat te vegen. Op welke dag de zuigwagen precies bij u door de straat rijdt, is afhankelijk van de hoeveelheid bladeren die er tijdens de bladruimronde liggen. Daarnaast is er nog de reguliere veegroute. Ook dan worden bladeren meegenomen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie