Skip to content

Centrummanagement Nederweert opnieuw in het nieuws

Redactie
13 oktober 2012 | 11:20

Advertentie

De 55-jarige Gerrit Timmerman uit Nederweert-Eind is sinds zes weken de nieuwe centrummanager in Nederweert.

De in Brunssum geboren en getogen Gerrit ging op zijn twintigste naar Amsterdam waar hij tien jaar bij de gemeentepolitie werkte, vervolgens een jaar in de bouw en tien jaar bij een groothandel in roestvrijstaal. Daarna werd hij eigenaar van Logistic Services BV met de hoofdvestiging in het centrum van Nederweert. Hij noemt het een leerzame carrière. De ene ervaring vult de andere aan zegt Gerrit Timmerman. Hij is in ieder geval een ondernemend type. Naast zijn eigenlijke werk was hij ook nog manager damesvoetbal bij VVV. Timmerman heeft kennelijk genoeg energie om iets extra’s te doen.

De functie van centrummanager ,waarvoor hij door het bestuur van de Stichting Centrum Management is aangesteld, doet hij ook ‘erbij’.

Een ondernemend en energiek type kan Nederweert wel gebruiken, zeker in de functie van centrummanager die als aanjager moet fungeren en moet proberen zaken voor Nederweert van de grond te krijgen. Timmerman koppelt dat ondernemende aan enthousiasme en overtuigingskracht en spreekt bevlogen over de kansen die Nederweert volgens hem heeft.

Zes weken is hij nu officiëel centrummanager. Hij bevindt zich dus nog in de opstartfase en kan nog geen resultaten overleggen. Voorlopig is het een onbezoldigde functie. ” Dat geeft de stichting de mogelijkheid om de subsidie van 80.000 euro voorlopig nog even op zak te houden. Zou je een manager van buiten aantrekken , dan ben je aan zo iemand al een oop geld kwijt voordat je met de uitwerking van de plannen gaat beginnen.”

Of het ooit tot een dienstverband komt , zal over een tijdje bezien moeten worden. Timmerman is nu bezig met het vormen van werkgroepen. Dat schiet al aardig op. „Ik ben heel tevreden over het draagvlak en denk dat als we eind oktober klaar zijn met de vorming van de werkgroepen, we echt aan de slag kunnen.” De kersverse centrummanager ziet een heleboel kansen.

„De mogelijkheden voor Nederweert zijn legio. Mijn doel is om als een soort bruggenbouwer mensen en ondernemingen te motiveren om Nederweert, de ondernemingen, het centrum en het buitengebied op de kaart te zetten. Momenteel wordt er ook al op veel fronten gewerkt, maar ieder voor zijn eigen toko. Als we het samen doen komt er meer resultaat. Mijn rol is de mensen samen te brengen om samen Nederweert aan de man te brengen.”

Timmerman denkt dat er voor Nederweert nog veel te winnen valt. „In deze regio komen vele tienduizenden mensen hun vrijetijd doorbrengen. Noem maar op: fietsers, wandelaars, mountainbikers, bezoekers van museum Eynderhoof, nationaal park De Groote Peel, campings en de passantenhaven en er komen duizenden mensen bij evenementen als Festeynder, Moulin Blues en Nederweert on Wheels. Die mensen zijn waarschijnlijk nooit geënthousiasmeerd om naar het centrum te komen.

Er is een massa volk binnen te halen. Je moet er wel wat voor doen. Zoals een website, gratis Wifi, promotie en speciale activiteiten. Waarom zouden we bijvoorbeeld niet een zeskernenloop voor recreanten organiseren? Men loopt hier door een prachtig landschap en je eindigt in het centrum.”

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56

Advertentie