Skip to content

Subsidie Zonnepanelen voor Huurders Woningvereniging Nederweert

Redactie
12 oktober 2012 | 10:25

Advertentie

Sustainable electric power plant with solar photovoltaic panels for producing clean electrical energy. Renewable electricity with zero emission concept.

 

Zonnepanelen worden nu ook bereikbaar voor huurders. Dat is het resultaat van afspraken die 22 Limburgse woningcorporaties, waaronder de Woningvereniging Nederweert, met de provincie Limburg hebben gemaakt. Huurders van de betreffende corporaties kunnen zich vanaf  nu inschrijven voor dit project.

Om ervoor te zorgen dat je verzekerd kunt zijn van panelen van een goede kwaliteit en scherpe prijs, maakt Zonnig-Limburg afspraken met een of meerdere marktpartijen.

In principe kunnen alle huurders van laagbouwwoningen (lees: woningen met een eigen dak) zonnepanelen laten plaatsen. Daarnaast geldt nog dat het dak waar de panelen op geplaatst worden bij voorkeur een zuidelijke ligging tussen Zuid-Oost en Zuid-West dient te hebben. Dit omdat de zonnepanelen anders niet voldoende zon kunnen krijgen om optimaal te kunnen functioneren.

Huurders van de deelnemende corporaties waarvan woningen geschikt zijn krijgen hierover en brief. Je kunnt kiezen uit verschillende pakketten, variërend van 3 tot 9 zonnepanelen. Er is al een starterspakket voor ca. € 1.650,-. Na aftrek van de subsidie van de provincie Limburg en de woningcorporatie blijft er voor de huurder nog een aanschafprijs van € 756,- over. Uitgaande van een gemiddeld elektraverbruik verdient de huurder dit in ruim 5 jaar terug.

Meer informatie kun je vinden op Zonnig-Limburg.nl

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie