Skip to content

Ierse folkband ”The Fureys & Davey Arthur” naar Nederweert-Eind

Redactie
10 oktober 2012 | 10:31

Advertentie

Op maandag 19 november staat in zaal Reigershorst in Nederweert-Eind een van de bekendste folkbands uit Ierland, ”The Fureys & Davey Arthur”. Ze hebben internationaal een status die heel dicht in de buurt komt van hun legendarische landgenoten The Dubliners. Vanaf de jaren zeventig tourde de band over de gehele aardbol en stonden regelmatig in Australië, Amerika, Nieuw-Zeeland, Canada en Europa op de planken.

Maar liefst 53 CD’s hebben ze gemaakt, waaronder vele gouden platen, zoals: When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, and The Red Rose Café, dit laatste lied is bij ons bekend als het kleine café aan de haven, geschreven door Piere Kartner. De broers Finbar, George, Eddy en Paul (ze komen uit een zeer muzikale familie) begonnen 34 jaar geleden samen met hun vriend Davey Arthur hun muzikale tournee door de wereld. Paul overleed helaas in 2002 en Finbar besloot solo verder te gaan, hij wilde niet meer op grote festivals spelen en over de wereld touren. Tegenwoordig vormen Eddie en George Furey met Davey Arthur de groepskern, zij zingen alle drie, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran, en laten zich bijstaan door de ervaren Camillus Hiney op accordeon en de jonge bassist Aidan Guilfoyle. De vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt. De optredens van The Fureys zijn energiek, uitnodigend en aanstekelijk, puur entertainment, mis ze niet.

Maandag 19 november om 20.15 uur komen ze in het Gemeenschapshuis Reigershorst, Pastoor Maesplein 13, 6034 TE in Nederweert-Eind. Kaartjes € 20,00 online via http://www.thefureys.nl/ of telefonisch 06-29395061 en bij H. Verdonschot, tel. 06-29395061.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie