Skip to content

Uitzending Ospel & Nederweert in Actie bij Hart van Nederland

Redactie
9 oktober 2012 | 14:40

Advertentie

Gisteren is “Ospel & Nederweert in Actie” gestart voor Dave Op ‘t Root. Hart van Nederland is komen kijken en heeft een reportage gemaakt die gisteravond is uitgezonden.

Een belangrijke doelstelling van de actie is proberen meer zorg uit handen te nemen van Jeanne en Frans, de ouders van Dave. Door de intensieve zorg die bijna de klok rond nodig is en de toenemende leeftijd van de ouders lukt het hen steeds moeilijker om hun zoon de benodigde zorg te geven. Door de hersenbeschadiging welke vader Frans destijds heeft opgelopen en een ernstige vorm van artrose bij moeder, is de bestaande tuin te arbeidsintensief. Hun draagkracht raakt op. Daarnaast willen ze met het oog op de toekomst Dave een leefbare toekomst geven in een voor hem goede omgeving met de juiste structuur.

Tijdens deze week zal het bestaande tuinhuis, waarin Dave 6 dagen per week wordt opgevangen door zijn begeleiders, opgeknapt gaan worden. De omliggende tuin zal tevens onderhoudsvriendelijk gemaakt gaan worden en aangepast gaan worden op de mogelijkheden en beperkingen waarmee de Familie Op ’t Root te maken heeft.


Via Ospel-Actueel

Advertentie

0 Reacties

  1. Super dat de Ospelse gemeenschap deze mensen ondersteunt. Maar het is van de zotte dat voor deze jongen in Nederland geen opvang mogelijk is. Iedereen heeft het RECHT op zorg. Wellicht dat via de rechter er toch (meer) mogelijkheden kunnen komen. Vergelijkbare situaties in het verleden zijn hierdoor doeltreffend aangepakt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie