Skip to content

Burgemeester Evers begint aan tweede periode in Nederweert

Redactie
2 oktober 2012 | 12:05

Advertentie

Weblog burgemeester Evers1 Oktober 2006 trad ik in Nederweert aan. Vandaag 1 oktober 2012 start mijn tweede ambtsperiode. Er is in de afgelopen zes jaar veel veranderd.

In de buitenwereld, de economische crisis raakt ook de burgers en bedrijven van Nederweert, nieuwe woningbouw en de bedrijvigheid knarst en zucht. Bestaande bedrijven hebben het zwaar te halen.

Er zijn ook positieve zaken te melden. De samenwerking in de regio heeft een flinke oppepper gehad door de gebiedsontwikkeling Midden Limburg. De samenwerking met onze buurgemeente Weert en ook met Leudal heeft op een aantal fronten grote stappen voorwaarts gemaakt (brandweer, Hoge Dunk, samenwerking in het sociale domein door de decentralisaties van het Rijk). Er zijn nog veel meer voorbeelden; de intergemeentelijke samenwerking op het gebied van de belastinginning. En natuurlijk, in Limburg Noord is de veiligheidsregio een belangrijke exponent van het gemeentelijk beleid geworden.

Niemand is tegen samenwerking. dat is nog welhaast erger dan vloeken in de kerk.  Het gaat echter om de resultaten die we bereiken én om de manier waarop we met elkaar omgaan. Ook dat laatste is overigens sterk verbeterd.

Binnen in het gemeentehuis zijn veranderingen in volle gang. De electronische gemeente heeft zijn intrede gedaan, we zijn volop bezig met nieuwe dientverleningsconcepten, de bezuinigingen leiden tot een terughoudend personeelsbeleid. Het “nieuwe werken” staat voor de deur met vragen als hoe kunnen we jonge mensen interesseren voor werken bij de overheid?

In het College voor Arbeidszaken van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten waar ik deel van uit maak wordt veel gesproken en geredeneerd over deze  onderwerpen. Dit vanuit de wetenschap dat een van de belangrijkste items van de komende jaren gericht is op het boeien en binden van de mensen die ook nu bij ons werkzaam zijn.  In een paar woorden gezegd: “De ambtenaar van de toekomst hebben we al in dienst”.

Het begin van mijn nieuwe ambtstermijn valt samen met personele veranderingen binnen het college van B en W. Zoals het hoort, gaat dat gepaard met nieuw elan en daadkracht. Het is óók daarom een goed politiek en bestuurlijk gesternte waaronder ik de mijn tweede termijn mag beginnen. Ik weet dat ik het niet heb bedacht maar: ”Ik heb er zin an.”

Vorige week was ik op het gouvernement. Gouverneur Boven beëdigde mij voor mijn nieuwe ambtstermijn, dat was een ontspannen ontmoeting met een formeel moment. Ik hecht er veel waarde aan.

Aanwezig bij de plechtigheid waren ook mevrouw Bovens en “mijn” Thea. Dat gaf  de bijeenkomst een extra dimensie.

Bron: Gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie