Skip to content

Eerste ronde van Battle of the Bands bij café zaal de Schans

Redactie
28 september 2012 | 13:29

Advertentie

Zaterdag 29 september gaat in café zaal de Schans, St. Rochusstraat 9, Nederweert de eerste ronde van Battle of the Bands van start met de volgende bands:

Hector
Hector is dé nieuwe heavy alternative punk rock sensatie uit Sittard! Een jonge band met ervaren leden. De hoofdstijlen waar Hector zich plaatst zijn punk rock en alternative rock.Sinds de zomer van 2010 spelen ze samen en timmeren ze hard aan de weg naar succes. Met als voorbeelden bands als: Sum 41, Paramore, Breaking Benjamin en Alter Bridge ga je hier ook vaak invloeden van terugvinden in de eigen nummers. En uiteraard mag je hier ook af en toe een cover van verwachten

Skyway Avenue
Skyway Avenue is een band vol motivatie en inspiratie, ontstaan in september 2009 en sinds januari 2012 in de huidige vorm bij elkaar. Al snel werden er eigen nummers geschreven om zo hun eigen ideeën over muziek kwijt kunnen. Hierdoor hebben ze een eigen stijl ontwikkeld, waarin blues, funk en rock gecombineerd worden tot één origineel geheel. In een recensie van 3-voor-12 Limburg werd gesproken over “kwalitatief goed” en “het jamwerk liet niets te wensen over”. Vanaf oktober 2010 tot en met februari 2011 heeft de band deelgenomen aan de bandcompetitie PopSport waarbij ze hebben mogen proeven aan projecten als studio-opnamen, workshops etc. Daarnaast verschenen ze onder andere op enkele kleine festivals, waarvan Nederweert Live Binnen een voorbeeld is.

Four Kicks
Eindelijk.. Zo zullen beide vrienden & gitaristen Bart Vergoossen en Nick Goertz de start van Four Kicks wel noemen. Als kleine jongens droomden deze twee muziekliefhebbers ervan om samen in een band te spelen. Na veel dromen en fantaseren is deze wens zo’n 10 jaar later werkelijkheid geworden. Met twee gitaristen is een band natuurlijk bij lange na niet compleet. Four Kicks heeft in Victor Vergoossen een gepassioneerde muziekliefhebber op de bass gitaar gevonden. Victor is al van kleins af aan met muziek bezig en tevens het neefje van gitarist / zanger Bart Vergoossen. De keuze voor Victor als bassist was dus snel gemaakt. Met deze drie leden zijn de mannen op zoek gegaan naar een drummer, deze drummer werd snel gevonden in Ian Geerts, een energieke drummer van 14 jaar oud. De klik met de overige leden was er direct waardoor ze zo snel mogelijk aan de slag wilden met het maken van muziek. Voor het publiek is het onmogelijk om op covers van o.a. John Mayer, Foo Fighters, Kings of Leon, Artic Monkeys en The Wombats te blijven staan. Het doel van Four Kicks is om haar publiek weer als vanouds te laten genieten van de energie die uit deze muziek voort vloeit.

Undefined Subculture
De band Undefined Subculture is een driekoppige formatie, die bestaat sinds 2009. Voordat de band begon met schrijven van eigen materiaal werden er voornamelijk covers gespeeld. Na een paar jaar begon de drang te ontstaan om een eigen sound te ontwikkelen. De muziek die Undefined Subculture speelt heeft voornamelijk een rock/hardrock achtergrond met invloeden van verschillende muziekstijlen. De nummers variëren onderling dus vaak ook van sound.

Twee bands gaan door naar de halve finale. Dit wordt bepaald door een mix van de vakjury en de publiek stemmen.

De deuren zijn open vanaf 20:30 en de eerste bands start om 21:00 uur.
Voor het publiek is er een loterij met mooie prijzen geschonken door Gear Pro en café zaal de Schans!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie