Skip to content

Nieuwe activiteiten Toon Hermans Huis Weert

Redactie
27 september 2012 | 16:56

Advertentie

Vanaf komende maand biedt het Toon Hermans Huis Weert 2 nieuwe activiteiten aan.

De eerste activiteit  is  de  “Maatjesgroep”. Kanker heb je niet alleen; de partner of het levensmaatje van iemand die ziek is wordt ook geraakt en meegenomen in het ziekteproces. Dit is vaak niet gemakkelijk.  Bij “De Maatjes-groep” is er de gelegenheid om samen met lotgenoten/deelgenoten de gedachten te ordenen en de gevoelens een plek te geven. Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding ruimte geboden om ervaringen en gevoelens, die te maken hebben met het verlies van gezondheid, bij een directe naaste te uiten en te delen. Er zijn 6 bijeenkomsten op donderdagen van 19.00 tot 21.00. Deze vinden eens in de 2 weken plaats met daarna 2 terugkombijeenkomsten.

De tweede activiteiten is bestemd voor gasten die zelf ziek zijn en is gericht op “ontspanning voor lichaam en geest”. Als je kanker hebt dan is dat veelal een periode met veel spanning en zorg. “Ontspanning voor Lichaam en Geest” is er op gericht, met aandacht, bewust te leren ontspannen. Wanneer je  lichaam je in de steek laat door bijvoorbeeld kanker raak je van slag. Je bent  boos, bang, verdrietig en kunt gaan piekeren. Door het lichaam te voelen op een positieve manier en door het positieve aandacht te geven, ordenen gedachten zich en krijgen gevoelens een plek.  Tijdens de bijeenkomsten worden eenvoudige en subtiele ontspanningsoefeningen gedaan, die thuis gemakkelijk zijn te herhalen.  Alvorens gasten deelnemen vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de begeleidster.  Er zullen 8 bijeenkomsten zijn met maximaal 6 personen, deze vinden om de 2 weken plaats op donderdagen van 10 tot 11.30.

Bent u geïnteresseerd in één van deze activiteiten neem dan contact op met het Toon Hermans Huis Weert, telefoon 0495-541 444, of meld u aan via E-mail administratie@toonhermanshuisweert.nl .

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie