Skip to content

Dörpsoverlek Ni-jwieërt en burgemeester reiken welkomstmand uit

Redactie
17 september 2012 | 16:50

Advertentie

Op donderdag 13 september reikten het bestuur van Dörpsoverlek Ni-jwieërt en burgemeester Evers een rijkelijk gevulde welkomstmand uit aan mevrouw Evertse en de heer Hardonk, die onlangs vanuit Hilversum in Nederweert zijn komen wonen. Het is de eerste keer dat de welkomstmand in de kern Nederweert wordt uitgereikt. De gemeente is blij met deze vorm van burgerbetrokkenheid.

Het gemeentebestuur wil graag weten wat er leeft onder de inwoners van Nederweert. Tegelijkertijd moet er alle aandacht zijn voor het betrekken van de burger bij het bestuur van de gemeente. Dat gebeurt op meerdere manieren.

Een belangrijke functie is weggelegd voor de dorpsraden. Een dorpsraad is een groep vrijwilligers die zich verenigt om de algemene belangen van burgers in hun dorp te behartigen. Het doel is om de leefbaarheid in de directe omgeving te behouden of te verbeteren. De dorpsraad fungeert als een intermediair tussen de inwoners en het gemeentebestuur en de gemeentelijke organisatie.

De gemeente heeft zes actieve dorpsraden die zich sterk maken voor de belangen van hun inwoners. Zo is er Gemeenschapsraad Leveroy, Dorpsraad Ospeldijk, Stichting Dorpsraad Budschop, Parochieel Comité Eind, Dorpsraad Ospel en Dörpsoverlek Ni-jwieërt.

Dörpsoverlek Ni-jwieërt voor de kern Nederweert is vorig jaar opgericht. De dorpsraad wil mensen met ideeën en ambities voor deze kern graag ontmoeten, maar ze ook uitdagen om deze zelf te realiseren. Hierbij kan de dorpsraad een belangrijke ondersteunende en/of versterkende rol spelen.

Een voorbeeld van een mooi initiatief is de welkomstmand. De afgelopen maanden is dit idee door Dörpsoverlek Ni-jwieërt uitgewerkt, in samenwerking met de plaatselijke middenstand en de gemeente. Mede door de inzet van bestuurslid Jan Schuurmans van het Dörpsoverlek en een groot aantal middenstanders uit Nederweert is er een mooie mand tot stand gekomen.

De mand is niet alleen bedoeld om nieuwe bewoners te verwelkomen en ze een leuke attentie aan te bieden. Door de producten en informatie in de mand krijgen ze ook een beeld van wat er allemaal in hun omgeving te beleven is.

Op donderdag 13 september reikte het Dörpsoverlek en burgemeester Evers de eerste welkomstmand uit aan twee nieuwe inwoners van Nederweert, mevrouw Evertse en de heer Hardonk. Zij woonden in Hilversum en besloten kort geleden zich hier te vestigen. Het paar was zeer te spreken over de welkomstmand: “We voelen ons meteen zeer welkom in Nederweert”.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie