Skip to content

Optreden zanggroep Tössedoôr in buitencentrum

Redactie
15 september 2012 | 10:24

Advertentie

Het buitencentrum De Pelen, aan de rand van het Nationaal Park De Groote Peel, heeft een overdekt amfitheater. Een ideale plek voor theater- en muziekvoorstellingen en die zijn er dan ook regelmatig. In september is het podium elke zondagmiddag gevuld met muziek uit eigen Streek. Op zondag 23 september is er een optreden van zanggroep Tössedoôr. Om 14.30 en 16.00 uur spelen en zingen ze liedjes uit (groot)moeders tijd. Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten is natuurlijk welkom. Het buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Wees op tijd want vol is vol!

Zanggroep Tössedoôr bestaat uit elf enthousiaste zangers. Zeven dames en vier heren met begeleiding van een accordeonist. Hun repertoire bevat Nederlandstalige of Limburgse liedjes uit (groot)moeders tijd. Dit zijn vooral gezellige meezingers, gevoelige levensliedjes en mooie luisterliedjes. Meestal wordt er meerstemmig gezongen. De kleding van Tössesoôr is in de stijl van vroeger, zodat het geheel qua zang en uitstraling mooi op elkaar aansluit. De groep vindt het leuk en stimuleert het publiek om mee te zingen. Gezelligheid en sfeer staan dan ook bovenaan op hun ambitielijst. Dat blijkt ook uit de doelgroep waar Tössedoôr zich voornamelijk op richt. Ze treden regelmatig op in eigen regio bij zorgcentra of verpleeghuizen voor ouderen, die een aantal van de gespeelde nummers vroeger zelf nog gezongen hebben. Maar ook voor veel bezoekers van De Pelen zal dit optreden een feest van herkenning zijn.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie