Skip to content

Portefeuilleverdeling College van B en W in Nederweert

Redactie
13 september 2012 | 15:14

Advertentie

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vormt het dagelijks bestuur van de gemeente Nederweert. De wethouders worden aan het begin van een nieuwe zittingsperiode door de gemeenteraad gekozen. Wethouders zijn sinds de invoering van het dualisme geen lid meer van de gemeenteraad. Op deze manier hoeven ze niet meer over hun eigen voorstellen te stemmen en hun eigen besluiten niet meer te controleren als raadslid. Wethouders mogen ook van buiten de raad komen; ze hoeven dus niet eerst raadslid te zijn geweest. De wethouders in Nederweert doen dit werk parttime (75%).

De burgemeester is behalve voorzitter van de gemeenteraad, ook voorzitter van het college van B&W. Ook dit college besluit bij meerderheid van stemmen, waarbij – anders dan in de raadsvergadering – de burgemeester wél meestemt. Het is zelfs zo, dat als de stemmen staken (evenveel vóór als tegen) zijn/haar stem de doorslag geeft.

De leden van het college verdelen onderling de verschillende taken. Zij hebben met andere woorden ieder hun eigen portefeuilles. Het college als geheel blijft echter verantwoordelijk voor alle taken, behalve die taken die wettelijk bij de burgemeester thuishoren. Het college van B&W bereidt de raadsbesluiten voor en zorgt ook voor een goede uitvoering. Het college heeft verder een groot aantal eigen taken zoals het voeren van een personeelsbeleid, toezien op het algemeen belang en een goed beheer van geldmiddelen. B&W zijn ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van landelijke regelingen als de onderwijswetten en de bijstandswet. Over dit alles moet het college verantwoording afleggen aan de gemeenteraad.

[pdf issuu_pdf_id=”120913131039-79c48e4dab374bf2bf10bb9acd0d79cc” layout=”2″ width=”640″ height=”480″ bgcolor=”FFFFFF” allow_full_screen_=”1″ flip_timelaps=”6000″ ]

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie