Skip to content

CDA Nederweert staat voor duurzaam en leefbaar buitengebied voor iedereen

Redactie
13 september 2012 | 19:39

Advertentie

Het CDA steunt de het college als het gaat om de oudeurnorm in de 500 meter cirkel bij de kernen terug te brengen. Met alle informatie over de “(geur)overlast”, de gesprekken die gevoerd zijn en de (on)mogelijkheden die er zijn, is het CDA tot een weloverwogen standpunt gekomen.

Het buitengebied is echter een ander verhaal. Hier wonen, werken en leven agrariërs en andere ondernemers al lang samen met “gewone” burgers die ooit in het buitengebied zijn gaan wonen vanwege de rust, het groen en ook de dieren in de weilanden. Natuurlijk weten ook wij dat deze dieren ook overlast met zich meebrengen, maar of het nu 10 of 14 oudeur is, het stinkt er niet minder om. De enige die dan “last” van deze verlaging zou krijgen, zijn de “gewone” ondernemers en burgers die in het buitengebied binnen de stankcirkels van de verschillende agrarische bedrijven liggen. Zij mogen door de verlaging namelijk niet uitbreiden of een serre plaatsen omdat ze dan binnen de cirkel komen of boven de 10 odeur norm. Daarnaast geeft de verlaging van de odeurnorm nog een probleem. Als een bedrijf met meerdere locaties dicht bij bebouwing haar activiteiten wil verplaatsen naar één nieuwe plek waar groei (met minder overlast) wel mogelijk is. Is dit niet meer mogelijk omdat men een lagere odeurnorm hanteert. Met als gevolg dat de oude stallen op de verschillende plekken in de buurt van huizen blijft liggen met de “oude” rechten.

Dit willen we als CDA niet, wij willen voor iedereen een leefbaar buitengebied! Omdat wij wel van mening zijn dat de overlast niet verder mag toenemen, juichen wij de burgerparticipatie over dit onderwerp toe. Een van de zaken die uit overleg naar voren is gekomen zijn de zogenaamde keukentafelgesprekken, waarbij in een vroeg stadium de omgeving betrokken wordt en men samen naar een zo goed mogelijke oplossing zoekt. Als CDA fractie zullen wij ook de komende jaren een vinger aan de pols houden en de belangen van iedereen in zowel de kernen als het buitengebied bewaken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie