Skip to content

Wethouder Mart Jacobs neemt afscheid

Redactie
12 september 2012 | 12:40

Advertentie

Bijna 22 jaar was Mart Jacobs actief in de Nederweerter politiek, waarvan 14 jaar als gemeenteraadslid en bijna 8 jaar als wethouder en locoburgemeester. Per 1 augustus 2012 is hij afgetreden. De oud-wethouder zag veel veranderen en hij weet dat er nog veel staat te gebeuren. Een interview.

Toen er in 1990 binnen het CDA enkele ‘vacatures’ waren, werd Mart Jacobs gevraagd om zich voor de gemeenteraad kandidaat te stellen. Na enige aarzeling zei hij ja en werd hij met voorkeurstemmen gekozen. Vanaf de eerste dag deed hij het politieke werk met heel veel plezier. Het was handig dat hij al kennis en ervaring had opgedaan tijdens zijn werk bij de overheid in verschillende gemeenten in Zuid-Oost Brabant en in het bestuur van de Woningvereniging Nederweert. Het reilen en zeilen in gemeenteland was hem daardoor niet vreemd. “En het maakte het politieke ambt extra aantrekkelijk”, aldus Mart Jacobs.

 “Het raadswerk en nog meer de functie van wethouder heeft me veel voldoening gegeven” gaat hij verder. “Je kunt iets voor mensen, voor de inwoners betekenen, en dat geeft het werk een extra dimensie.” Wethouder ben je 24 uur per dag en dat 7 dagen in de week. Het is geen functie die je tussen negen en vijf kunt uitoefenen. “Het privéleven wordt daarmee tijdelijk secundair; dat is inherent aan het wethouderschap”, aldus Jacobs. “Maar het thuisfront wist hier altijd goed mee om te gaan.”

De vele en goede contacten met het maatschappelijk veld en de inwoners ervaart hij als prettig. Goede herinneringen bewaart hij ook aan de momenten waarop met (oud-)fractiegenoten na de raadsvergadering in het dorpscafé onder het genot van een drankje de vergadering werd geëvalueerd. “Deze informele contacten waren zeer waardevol en versterkten de onderlinge band. Helaas is daar in deze jachtige tijd nauwelijks nog ruimte voor.”

Op vrijdag 21 september tussen 19.30 en 21.00 uur vindt de afscheidsreceptie plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. U kunt dan persoonlijk afscheid komen nemen van Mart Jacobs en zijn echtgenote.

Lees verder

Bron: Gemeente Nederweert

Foto: Gemeente Nederweert

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie