Skip to content

Robotvoetbal-team gehuldigd door Burgemeester Evers en Wethouder Mackus

Redactie
9 september 2012 | 16:10

Advertentie

Wereldkampioen robotvoetbal-team werd gisteren gehuldigd door burgemeester Evers en kersverse wethouder Mackus in sporthal De Bengele in Nederweert. Alle deelnemers, waaronder coach Alfons Bruekers en student Yanick Douven uit Nederweert, kregen bloemen. Behalve van de voetbalrobots was er een demonstratie van zorgrobot Amigo en konden de kinderen spelen met kleine dingo’s die reageren op aanraking.

Burgemeester Evers stond zelf ook in de goal om een penalty te stoppen van een robot. Hij stopte een van de twee strafschoppen. Burgemeester Evers: “De driehoek Eindhoven-Aken-Leuven wordt de technologische topregio genoemd, van groot belang voor de innovatie en ontwikkeling van onze (inter)nationale economie. Robotica zal daarbij meer en meer aan het menselijk leven worden verbonden. De demonstratie niet zomaar een experiment is, maar toptechniek.”

Alfons Bruekers zei dat de ontwikkeling van robots doorgaat. Het doel is om in 2050 tegen menselijke voetballers te kunnen spelen. Hij hoopte dat de demonstratie jongeren ertoe mag aanzetten een technische opleiding te gaan.

Advertentie

0 Reacties

  1. […] Van 26-30 juni vinden in Eindhoven de Wereldkampioenschappen Robotvoetbal plaats. De organisatie verwacht vele duizenden bezoekers. Op vrijdag 28 juni bezoekt ook Koningin Maxima de robotvoetbalwedstrijden. Het Nederlandse team van de Technische Universiteit Eindhoven werd vorig jaar in Mexico-Stad wereldkampioen en liet daarbij Iran, China en Portugal ver achter zich. Bij het Nederlandse team zijn ook enkele Nederweertenaren betrokken, zoals student Yanick Douven en directeur bedrijfsvoering Alfons Bruekers. Het team werd in september 2012 door het gemeentebestuur van Nederweert officieel gehuldigd. […]


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-Nederweert-2023-24
Vrijdag 18 oktober
12 september 2024 | 16:14
Waat unne Kraom Anne en Baoz
Ook worden er enkele medische kwaaltjes besproken
31 augustus 2024 | 17:00
62-1
Abonneer op ons Youtube-kanaal voor meer video’s
31 augustus 2024 | 12:00
Lieke-en-Foss-waat-unne-kraom-1
Lievelingseten & vakantietips!
24 augustus 2024 | 17:00

Advertentie