Skip to content

Gemeente en Provincie willen duurzame verbetering van verbinding N266 en A2

Redactie
9 september 2012 | 11:47

Advertentie

De gemeente Nederweert en de provincie Limburg willen de verbinding tussen de provinciale weg N266 en de autosnelweg A2 duurzaam verbeteren.
De huidige N266 doorsnijdt de kernen Nederweert en Budschop. Dat heeft nadelige gevolgen voor de leefbaarheid, de verkeersveiligheid en de verkeerscirculatie in deze kernen. Het heeft ook negatieve gevolgen voor de bereikbaarheid van Nederweert en Midden-Limburg in regionaal opzicht op het kruispunt van verbindingen richting Zuid-Limburg, Noord-Limburg en Noord-Brabant.

Een betere en duurzame verbinding en bereikbaarheid bieden kansen voor ruimtelijke en economische ontwikkelingen in Nederweert en in de regio.

Er is een brede werkgroep met belanghebbenden (stakeholders) opgericht die meedenkt over de manier waarop het onderzoek van een verbeterde verbinding N266 – A-2 wordt opgepakt. Deze werkgroep wordt bij iedere stap in het project wordt betrokken.

In het kader van een milieueffectenstudie wordt een keuze gemaakt voor verschillende alternatieven van een randweg om Nederweert. Ook wordt bekeken welke verbeteringen mogelijk zijn op het huidige tracé. Voor elk alternatief of variant wordt onderzocht welke positieve en negatieve effecten er zijn op de leefbaarheid, bereikbaarheid, verkeersveiligheid, landschap, natuur, geluid, economische ontwikkeling e.d.

De aanpak van dat onderzoek wordt beschreven en vastgelegd in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Vervolgens wordt het onderzoek zelf – de effectenstudie – uitgevoerd waaruit blijkt wat de milieugevolgen van de keuzes zijn en welke maatregelen genomen kunnen worden om negatieve gevolgen te voorkomen of te beperken. Op basis van deze studie beslissen het gemeentebestuur van Nederweert en het provinciebestuur hoe de verbeterde verbinding tussen de N266 en de A2 tot stand kan worden gebracht.

Op 22 augustus heeft de eerste bijeenkomst van de werkgroep stakeholders plaatsgevonden. Belangengroeperingen van bewoners, weggebruikers, bedrijven en milieu- en natuurorganisaties waren aanwezig.

Omwonenden, gebruikers en belanghebbenden worden geïnformeerd over de onderzoeken en plannen tijdens informatie- en inspraakavonden. De eerste inspraakavond is voorzien in november 2012 en gaat over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau.

Bron: Provincie Limburg

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie