Skip to content

Daar komen de robots (en de schutters)

Redactie
9 september 2012 | 10:43

Advertentie

Weblog burgemeester EversHet is een goed gebruik in Nederweert dat verenigingen en personen die een bijzondere prestatie hebben geleverd worden gehuldigd door het gemeentebestuur. In juni van dit jaar werd het voetbalrobotteam van de Technische Universiteit Eindhoven wereldkampioen.

Nu ligt het niet voor de hand om robots te feliciteren met hun prestatie. Dat geldt natuurlijk wel voor de mannen (en evt. vrouwen) die er achter staan. Twee Nederweertenaren waren prominent bij het kampioenschap betrokken; Alfons Bruekers als begeleider en Yanick Douven als student.

Alfons kent u natuurlijk allemaal, hij is een bekend historicus en vorser naar Nederweerts verleden. Yanick kent u wellicht ook, hij verzorgt de laatste jaren de Last Post bij de dodenherdenking.

Dat is een mooie combinatie; wetenschap en kunst. De allergrootsten der aarde wisten beide werelden met elkaar te combineren met Michelangelo en vooral Leonardo da Vinci als meest bekende voorbeelden. Het gaat natuurlijk niet om de vergelijking maar om het gegeven dat technische wetenschappers vandaag de dag geen wereldvreemde “nerds” zijn. Zo maak je muziek en zo verdiep je de mogelijkheden van de robotica.

Iets heel anders; Nederweert kent maar liefst 4 schutterijen die alle 4 goed aan de weg timmeren. Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van schutterij St. Antonius, gaan wethouder Frenken en ik strakjes (19.00 uur) naar de receptie. Daar zullen we de vereniging namens het gemeentebestuur van harte feliciteren met het jubileum. Het week-end mag zo langzamerhand beginnen, dus één pilsje zal ook nog wel lukken.

Lees hier het hele bericht op weblog Evers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie