Skip to content

Nederweert Kippengemeente

Redactie
7 september 2012 | 9:08

Advertentie

Hoe meer kippen er in een gemeente zijn, hoe meer mensen CDA stemmen, blijkt uit een onderzoek van het CBS en de kiesraad. In Nederweert leven 3 miljoen kippen en het CDA heeft hier een kwart van de zetels. Volgens het CBS bestaat er een verband tussen. Partij voor de Dieren scoort juist slecht in gemeenten waar veel kippen leven.

Het CBS houdt jaarlijks bij hoeveel kippen er wonen per gemeente. Als daar de gegevens van de Kiesraad over de verkiezingen van 2010 naast worden gelegd, blijkt dat de kippen als graadmeter kunnen dienen voor het electoraat van het CDA en de Partij voor de Dieren. Die laatste partij blijkt juist goed te scoren in gemeenten waar de dieren nauwelijks voorkomen. In Bergen wonen bijvoorbeeld maar 270 kippen, terwijl de Partij voor de Dieren daar het beste scoorde van heel Nederland. In Barneveld, met 3,5 miljoen kippen de kippenhoofdstad van Nederland, haalt de Partij voor de Dieren juist een nihil aantal stemmen. Het CDA doet het juist goed in de ‘kippengemeenten’. In Nederweert bijvoorbeeld leven 3 miljoen kippen en haalt het CDA een kwart van de stemmen. Dat is 9 procent meer dan in Boxtel, waar slechts 20.000 kippen wonen. Toch verliest het CDA in de kippenrijke gemeenten in Limburg snel terrein aan de PVV.

Bron: Limburger

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie