Skip to content

Erepenning Nederweert uitgereikt aan Mart van de Mortel

Redactie
31 augustus 2012 | 23:16

Advertentie

Op vrijdag 31 augustus heeft burgemeester Evers van Nederweert in het gemeentehuis de erepenning van de gemeente uitgereikt aan de heer Mart van de Mortel uit Nederweert. Dit gebeurde bij gelegenheid van het afscheid van de heer Van de Mortel als wethouder van Nederweert.

Per 1 augustus 2012 is wethouder Van de Mortel, 65 jaar, afgetreden. De heer Van de Mortel was ruim acht jaar (12 april 1994 t/m 2 mei 2002) lid van de gemeenteraad voor de PvdA.

Van 2 mei 2002 tot 1 augustus 2012 (dus ruim 10 jaar) bekleedde hij de functie van wethouder met in zijn portefeuille lokaal sociaal beleid, verenigingsleven, gemeenschapshuizen, bibliotheek, sportaccommodaties, onderwijs en educatie, ouderen en gehandicapten, vrijwilligers en mantelzorgers, jeugd en jongeren, inkomen, reïntegratie, zorg en projecten (waaronder Wet maatschappelijke ondersteuning, doorontwikkeling jongerenwerk, onderwijsvisie en zorg en leefbaarheid in de kernen).

Oud-wethouder Van de Mortel was in het verleden actief binnen de vakbeweging als kaderlid en bij een aantal werkgevers als lid van de ondernemingsraad of medezeggenschap. In zijn vrije tijd was hij betrokken bij Carnavalsvereniging De Bengels (11 jaar secretaris) en Handbalvereniging Merefeldia (10 jaar voorzitter) waarvan hij ook erelid is.

Ook in het onderwijs bekleedde hij de nodige functies. Hij zat in de medezeggenschap (Mavo), ouderraad (MBO) en was voorzitter van openbare basisschool De Klimop en bestuurslid van het samenwerkingsverband WSNS (Weer Samen Naar School) Weert en omstreken.

Als raadslid en vooral als wethouder was hij zeer betrokken bij de gemeenschap en bij de mensen die hier deel van uitmaken. Hij onderhield goede relaties met o.a. instellingen en verenigingen en wist deze in stand te houden, ondanks de forse bezuinigingsnoodzaak op dit gebied. Wethouder Van de Mortel voelde zich in het bijzonder betrokken bij degenen die extra zorg en aandacht nodig hebben.

Het college van burgemeester en wethouders kent hem de erepenning van de gemeente toe vanwege de maatschappelijk betrokken manier waarop hij zijn wethouderschap vorm gaf. “Mart van de Mortel zette zich in voor het belang van Nederweert en haar inwoners én diverse verenigingen en instellingen”, aldus burgemeester Evers in zijn toespraak. “Als wethouder en als mens heeft hij zich in hoge mate verdienstelijk gemaakt voor de gemeente Nederweert gedurende een lange reeks van jaren.”

Het college van burgemeester en wethouders kan op grond van de Verordening tot instelling van een erepenning van de gemeente Nederweert (raadsbesluit van 1 september 1972) in zeer bijzondere gevallen, als blijk van grote waardering en erkentelijkheid, de erepenning toekennen aan een persoon die zich voor de gemeente Nederweert in hoge mate verdienstelijk heeft gemaakt of aan iemand die op enig gebied grote en algemeen erkende verdiensten heeft verworven en is geboren in Nederweert, of er woont. Dragers van de erepenning worden ook aangeduid als ‘ereburger’.

De hoge gemeentelijke onderscheiding wordt voor de 25e keer uitgereikt. De laatste keer dat de erepenning werd toegekend, was in 2010.

 

Advertentie

0 Reacties

  1. Mart is ook een goede collega geweest bij de gemeente Weert. Ook daar was hij sociaal bewogen en zeer prettig in de omgang. Blij dat hij de penning krijgt. Zal hem zeker verdiend hebben.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie