Skip to content

Ondernemers Ospel schenken AED voor Hart voor Nederweert

Redactie
27 augustus 2012 | 15:17

Advertentie

Ondernemers op en nabij industriegebied Gebbelsweg in Ospel hebben een Automatische Externe Defibrillator (AED) beschikbaar gesteld voor het project Hart voor Nederweert. Ook supermarkt Phicoop in Ospel stelt haar AED beschikbaar voor het gemeentelijke project. Daarmee kunnen in Ospel nu vier AED’s worden ingezet. Op woensdag 12 september is er een informatieavond in De Dorpsherberg in Ospel waar vrijwilligers zich kunnen aanmelden voor Hart voor Nederweert.

Een aantal ondernemers van industriegebied Gebbelsweg nam onlangs het initiatief om een AED aan te schaffen en deze aan te melden voor het netwerk van Hart voor Nederweert. Een AED is een apparaat dat kan worden ingezet bij een acute hartstilstand. De defibrillator is geplaatst in een buitenkast bij van Meel Metaaltechniek BV aan de Gebbelsweg. Er is hier zelfs al een leven mee gered!

Ook de bedrijfsleider van supermarkt Phicoop in Ospel laat de AED in zijn zaak onderdeel uitmaken van het oproepsysteem van Hart voor Nederweert. De defibrillator is daarvoor verplaatst naar een buitenkast, zodat vrijwilligers deze ook na sluitingstijd van de winkel kunnen gebruiken. De gemeente is verheugd met de maatschappelijke betrokkenheid van de ondernemers. Het totaal aantal inzetbare AED’s in de kern Ospel komt hiermee op vier. Om een optimale dekking in het dorp te krijgen, zou een vijfde defibrillator wenselijk zijn. Initiatieven daarvoor zijn van harte welkom.

Ook het aantal AED’s in de kern Budschop is uitgebreid. Zowel Laco Merenveld aan de Winnerstraat als Sportiva Life aan de Hulsenweg heeft haar defibrillator ter beschikking gesteld voor het project Hart voor Nederweert. Bij beide ondernemingen zijn de AED’s te gebruiken tijdens de openingstijden.

Bij Hart voor Nederweert worden vrijwilligers die zich hebben aangemeld via sms opgeroepen om bij een melding van een hartstilstand het slachtoffer te gaan reanimeren en/of een AED in te zetten. Op het moment dat een vrijwilliger wordt opgeroepen, is een ambulance onderweg. Bij een hartstilstand telt echter elke seconde. Vrijwilligers zijn vaak sneller ter plaatse voor het verlenen van eerste hulp. In Nederweert zijn al tal van inzetten bekend waarbij levens zijn gered.

 Op dit moment telt Hart voor Nederweert 158 vrijwilligers waarvan er ruim 30 in Ospel wonen. We hopen dat nog meer inwoners in deze en andere kernen zich hiervoor willen aanmelden. Daarom houdt de gemeente Nederweert, in samenwerking met de Dorpsraad Ospel en Ambulancezorg Limburg-Noord, op woensdag 12 september een informatieavond in Restaurant De Dorpsherberg, Casseweg 1a in Ospel.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt circa twee uur. Iedereen is van harte welkom. Als u zich tijdens deze avond aanmeldt als deelnemer, heeft u een identiteitsbewijs nodig. Vergeet dus niet om dit mee te nemen

Bron: Gemeente Nederweert

Advertentie

0 Reacties

  1. Goed bezig Ospel!
    Geef je op voor AED Alert. Met twee avonden cursus kun je een mensenleven redden


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie