Skip to content

Verkoop bedrijventerreinen Limburg stabiliseert

Redactie
24 augustus 2012 | 9:12

Advertentie

In Limburg is vorig jaar 41 hectare nieuwe bedrijventerreinen verkocht. Dat is vier hectare meer dan in 2010. Die toename is een opsteker ten opzichte van de teruglopende verkopen tussen 2009 en 2010. Daarmee lijkt zich een stabilisatie op een niveau van veertig hectare jaarlijks af te tekenen.

Dit blijkt uit het rapport ‘Werklocaties Limburg 2011’ dat Gedeputeerde Staten deze week hebben vastgesteld. Dit jaarlijks rapport biedt niet alleen inzicht op de ontwikkelingen van uitgifte en voorraden grond maar maakt ook duidelijk waar er knelpunten zijn. Door op het juiste moment het juiste type terrein in een gebied aan te pakken of te ontwikkelen kan beter worden ingespeeld op de vraag.

De sterkste toename deed zich voor in Maastricht en Mergelland (+11ha), maar ook in Noord-Limburg en de Westelijke Mijnstreek groeide de uitgifte licht. In Parkstad was echter vorig jaar geen enkele uitgifte. De gemiddelde grondprijs per vierkante meter maakt met € 117,- een pas op de plaats.

Limburg telt circa  8500 hectare bedrijventerreinen en er is nog een voorraad van duizend hectare. Dit is inclusief de in aanleg zijnde terreinen. Het is in elke geval voldoende om tot na 2020 niet nee te hoeven verkopen. Er zijn om die reden geen plannen nodig om het areaal nog verder uit te breiden.

Intussen blijft Limburg werken om vóór 2020 duizend hectare bestaande bedrijventerreinen een facelift te geven. Dit vindt plaats via de Limburgse Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen B.V. van het Liof, die gemeenten helpt bij deze complexe en financieel zware opgave. Er is in totaal € 45 miljoen mee gemoeid. In voorgaande jaren is al 1300 hectare verouderde bedrijventerreinen gerevitaliseerd.

Klik hier voor het rapport Werklocaties Limburg 2011. Zie ook voor onderliggende gegevens op www.rebislimburg.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie