Skip to content

Verdachte uit Weert aangehouden na nepmelding

Redactie
8 augustus 2012 | 16:09

Advertentie

Vanmorgen kreeg ik al vroeg een bericht via Gerard Goos uit Weert dat hij een politie helicopter had gezien en gefilmd boven Weert. Verder was er geen nieuws of informatie te vinden. Via een persbericht van de politie wordt duidelijk dat het allemaal om een grap ging….. Wat je een grap noemt dan!

Omstreeks 04.40 uur kwam er een melding binnen dat er tussen Roermond en Weert een personenauto met hierin drie vrouwen een ongeluk had gehad. Deze vrouwen zouden mogelijk onder invloed zijn. Door meerdere patrouilles en zelfs een ambulance is gezocht op alle mogelijke routes tussen Roermond en Weert.

Uiteindelijk was er contact tussen een van de vermoedelijke slachtoffers en de meldkamer. De vrouw gaf aan dat ze pijn had, haar vriendinnen buiten bewustzijn waren en dat ze niet wist waar ze zich bevonden. Hierna werd de telefoon niet meer opgenomen door het slachtoffer. Er werden diverse acties opgestart om de personenauto en slachtoffers te lokaliseren, waaronder zelfs een helikopter. De locatie was onvindbaar en een patrouille die de woning van het slachtoffer controleerde, trof ook niets aan. Uiteindelijk werd de naam van een van de andere slachtoffers achterhaald en reden agenten naar de woning van deze dame aan de Parallelweg. Bleek dat de vrouwen daar gewoon lagen te slapen. De 42-jarige meldster werd direct aangehouden voor het doen van een valse melding. Haar vriend had meerdere keren gebeld en men had besloten om maar een verhaal te verzinnen. Bij de aanhouding zei de verdachte dat het een grapje was en begreep ze niet wat het probleem was. Er wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt, door Justitie zal beoordeeld worden of er een boete wordt opgelegd.

Moraal van het verhaal: een valse melding of valse aangifte doen is strafbaar en gaat ten kosten van de capaciteit voor andere zaken. Men riskeert een aanhouding en/of flinke geldboete.

Video Gerard Goos

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie