Skip to content

Gratis kennismaken met verschillende sporten voor mensen met een beperking

Redactie
7 augustus 2012 | 15:45

Advertentie

In 2011 vond in Nederweert met succes de Demo Doe Dag plaats. Dit jaar is het de beurt aan de gemeente Roermond. Op zaterdag 25 augustus kunnen bezoekers kiezen uit een breed aanbod van sport- en beweegactiviteiten op sportpark De Wijher. De Demo Doe Dag is een groots opgezette sportdag waar iedereen met een beperking verschillende sporten kan beoefenen.

Programma
Mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking of gedragsproblematiek (autisme / ADHD) kunnen tijdens de Demo Doe Dag 2012 vanaf 13.00 uur genieten van een gevarieerde sportdag met atletiek, korfbal, voetbal, tennis, badminton, discgolf, boccia, segway, nordic walking, paardrijden, tafeltennis, dansen, stormbaan, springkussen en een spelenkermis. Ook is er in samenwerking met de KNVB een G-voetbaltoernooi. De presentatie wordt, evenals in Nederweert, verzorgd door Maurice Graef. Buiten de verschillende sporten is er van alles te beleven. De dag wordt afgesloten met een feestavond. Deze is alleen toegankelijk voor deelnemers aan de sportdag. Voor meer informatie kijk op www.ikkansporten.nl.

Samenwerking
De Demo Doe Dag wordt georganiseerd door ‘Iedereen Kan Sporten’, een initiatief van de zeven gemeenten van Midden Limburg (Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert), Huis voor de Sport Limburg, MEE Noord en Midden Limburg, Gehandicaptensport Nederland en wordt mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg. Partners van deze dag zijn: Sportservice Roermond, afgevaardigden vanuit de zorg (Pergamijn, PSW, PGZ en Daelzicht), Stichting Wel.kom, Swift Atletiek, korfbalvereniging Ready ’60, voetbalvereniging SVC2000, tennisclub Maasniel, Gehandicaptenplatform Roermond en WMO-platform Roermond.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie