Skip to content

Jongveedag Peel en Maas in Ospel

Redactie
1 augustus 2012 | 12:59

Advertentie

Jongveekeuringkeuring 2008Zondag 5 augustus stellen Mart en Carla Hekers hun erf en weilanden aan Vlut 3 in Ospel ter beschikking voor de grootste kalverenkeuring van Nederland. Het beste van het beste wordt getoond aan het publiek. Ongeveer 130 kalveren en pinken, van 3 tot 18 maanden oud, zullen samen met hun jonge begeleiders aan het kritische oog van de jury worden onderworpen. Michelle Hekers (22) uit Ospel en Hein Winkelmolen (17) uit Nederweert-Eind showen ieder hun kalf. Het boerenlandleven ten top. Een evenement bij uitstek om een zomerse zondag aan te besteden.

Voor de dertiende maal is er in Zuidoost Brabant en Limburg een kalverenkeuring. De keuring op 5 augustus is de grootste van Nederland, georganiseerd door ‘Jongveedag Peel en Maas’, met voorzitter en promotor Jacques Dings uit Ospel. “De Jongveedag is een showwedstrijd voor Holsteinkalveren en een vaardigheidswedstrijd voor jongeren van 12 tot 22 jaar met hun kalf. Ook is het een promotioneel evenement voor de melkveesector en K.I.’s. Toeleveranciers en sponsoren zijn aanwezig om hun producten en diensten te promoten. Het uiteindelijke doel is de levensduur, kwaliteit en duurzaamheid van het dier en de rest van de veestapel te verbeteren.” “Bovendien,” vult liefhebber en veelvuldig wedstrijddeelnemer Mart Hekers aan, “kunnen bezoekers zien dat de melkveehouderij een open en vrije sector is. Tijdens de Jongveedag kan iedereen hier rondlopen en kennismaken met ons bedrijf.”

Klik hier voor het programma

Meer informatie op de website

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie