Skip to content

‘Duurzame energie’ en ‘Mestverwerking’ thema’s Agrarische sector Nederweert

Redactie
30 juli 2012 | 20:12

Advertentie

Stichting Agriplatform heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd om in kaart brengen welke thema’s volgens agrariërs in Weert, Nederweert, Leudal en Cranendonck belangrijk zijn en hoe de effectiviteit van het Agriplatform vergroot kan worden. Hiervoor is een enquête verstuurd naar agrariërs in de regio. In totaal zijn 331 veehouders aangeschreven waarvan 77 personen de enquête ingevuld en teruggestuurd. Agrariërs die de enquete ingestuurd hebben maakte kans op een prijs. Dhr. en mevr. Van Nieuwenhoven uit Nederweert-Eind hebben de hoofdprijs, een bbq, gewonnen.

Uit het onderzoek blijkt dat Agrariërs verwachten dat het Agriplatform ondersteuning biedt aan de agrarische sector en dat zij samenwerking tussen de verschillende partijen stimuleren. Adviseren, begeleiding geven, stimuleren, kansen bieden.

Wanneer men kijkt naar bovenstaande tabel, ziet men dat ‘Duurzame energie’ en ‘Mestverwerking’ thema’s zijn volgens de agrariërs. Ook de maatschappelijke functie van de boerderij wordt als interessant bestempeld. Als men kijkt naar de fijnstof problematiek zijn dit voornamelijk bedrijven in de gemeentes Nederweert en Weert die dit interessant vinden, in Leudal en Cranendonck zijn deze thema’s minder relevant. Risicomanagement en termijnmarkten is ook een thema wat voornamelijk in de gemeente Nederweert als interessant wordt bestempeld.

Wil je de gegevens van het gehele onderzoek klik dan op deze link: onderzoek

Personen welke de enquête hebben ingevuld maakten kans op een barbecue of tafelgrill. De hoofdprijs, een barbecue, is gewonnen door dhr. en mevr. Van Nieuwenhoven uit Nederweert-Eind (zie foto). De overige winnaars zijn: dhr. van Lierop, dhr. Korten, dhr. Linders en dhr. Albertz. Namens Nederweert24, van harte gefeliciteerd!

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie