Skip to content

Peelweek vol muziek bij Buitencentrum De Pelen

Redactie
25 juli 2012 | 9:52

Advertentie

FART00027De Peelweek, van maandag 30 juli t/m zondag 5 augustus staat ook dit jaar weer garant voor boeiende ontdektochten, speels theater en inspirerende natuuractiviteiten in het Nationaal Park De Groote Peel.  Maar de Peelweek biedt meer! Er is ook muziek. Op vrijdagavond 3 augustus speelt akoestische rockband F.A.R.T.  uit Nederweert de sterren van de Peelhemel in het amfitheater van buitencentrum De Pelen. Op zondag 5 augustus is er muziek van een heel ander kaliber en vindt er een Streekfestival met optredens van verschillende Streekmuzikanten bij het buitencentrum plaats. Alle optredens in de Peelweek zijn gratis en reserveren is niet nodig. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer info: 0495 – 641 497.

De Peelweek in is tien jaar jong! En net als in de negen voorgaande jaren is er elke dag weer veel te beleven voor jong en oud. Ook de muziekvoorstellingen zijn voor elk wat wils. Of je nu van akoestische rock of van Streekmuziek houdt, in de Peelweek kun je het allemaal zien en horen.

Johnny Cash, Roy Orbison, Elvis Presley, Motorhead en Thin Lizzy; het zijn niet de kleinste popiconen die door de Nederweerter band F.A.R.T. worden gecoverd. Maar wie eenmaal een concert van de Fabulous Acoustic Rock Tribute heeft meegemaakt weet dat het geen grootheidswaan is. Met enthousiasme en de nodige ervaring zetten de drie Nederweerter mannen een fantastische en aanstekelijke akoestische sessie neer. Zo ook op vrijdag 3 augustus bij het buitencentrum. Het optreden wordt in twee sessies gespeeld en start om 19.30 en om 20.30 uur. Halverwege is er een pauze zodat de droge kelen (van het meezingen) gesmeerd kunnen worden. Wees wel op tijd, want vol = vol!

Op zondag 5 augustus klinken er hele andere Peelklanken over De Groote Peel. Vanaf 12.00 uur is er dan een goed gevuld en gevarieerd programma met Brabantse en Limburgse Streekmuzikanten. De optredens vinden plaats in het amfitheater, op het voorterrein van het buitencentrum en bij de Peelboerderij. Op het programma staan Toffel Vier, Da Capo en Dennis Collins. Bij de Peelboerderij, als onderdeel van de Turfstekerroute, zijn er optredens van Troubadour Mart Vervoort en muzikaal verteltheater Frans & Henk. Shantygroep Aan Paol 60 uit Nederweert  is hekkensluiter. Met hun stoere zeemansliederen toveren ze het buitencentrum voor een paar uurtjes om tot Havenkroeg. Meezingen gewenst!

Informatie en reserveringen www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl   Telefoon: 0495 – 641 497

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie