Skip to content

Openbaar groen Nederweert krijgt opfrisbeurt

Redactie
10 juli 2012 | 19:58

Advertentie

Op verschillende plaatsen in Nederweert gaat de komende weken de schop weer in de grond. Dit doet de gemeente om een aantal verouderde en moeilijk te onderhouden groenvakken te renoveren. Op deze manier houdt ze het openbaar groen aantrekkelijk en vermindert ze het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

De vakken die hiervoor in aanmerking komen, zijn veelal verouderd en daardoor moeilijk te onderhouden. Verouderde plantvakken zijn te herkennen aan slechte en open plekken waar veel onkruid kan groeien. Ook zijn er groenstroken waar veel zogenaamde wortelonkruiden in staan. Dit onkruid is niet met schoffelen en wieden te verwijderen. Het wordt nu bestreden met chemische middelen. Door de vakken op te knappen, kan de gemeente het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen verminderen. Het doel is om maar maximaal 2% van het totale openbaar groen chemisch te bestrijden.

Overzicht locatie
In de straten waar veel groenvakken gerooid worden, hebben de bewoners een brief ontvangen over de aanstaande werkzaamheden. Op locaties waar beperkt gerenoveerd wordt, gaat de gemeente niet iedereen persoonlijk benaderen. Het compleet overzicht van de locaties staat vanaf woensdag 11 juli op www.nederweert.nl.

Nieuwe aanplant
De nieuwe inrichting van de plantvakken zal de komende weken worden opgesteld. Zodra de plannen klaar zijn, worden ze op de site van de gemeente nederweert gepubliceerd.

Vindt bij jou in de buurt een opfrisbeurt plaats? Stuur ons dan een foto naar redactie@nederweert24.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie