Skip to content

Nieuwe fietsroute door de Peel

Redactie
8 juli 2012 | 10:26

Advertentie

Op donderdag 12 juli wordt in het Klok & Peel Museum Asten officieel de fietsroute “Met Willems’vaart door de Peel” geopend door vertegenwoordigers van het museum en de drie participerende gemeenten.

De fietsroute loopt door de gemeenten Asten, Someren en Nederweert en is circa 90 kilometer lang. De route kan gesplitst worden in een zuidelijke route van circa 40 en een noordelijke route van circa 50 kilometer.

Het Klok & Peel Museum Asten heeft het initiatief genomen de toerist via een nieuwe fietsroute nader kennis te laten maken met de rijke cultuurhistorie van het Peelgebied aan zowel de Brabantse als Limburgse kant van de Peel. De fietsroute, die voert door het peelgebied aan weerszijden van de Zuid-Willemsvaart in Asten, Nederweert en Someren, heeft de naam “Met Willem’s vaart door de Peel” meegekregen. De route doet vier toeristische trekpleisters in het gebied aan. Dat zijn Klok & Peel Museum Asten, Buitencentrum De Pelen (tot voorkort Mijl op Zeven) in Ospel, Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind en toekomstige Natuurpoort Keelven/Heihorsten in Someren. Door deze recreatieve knooppunten te koppelen binnen een fietsroutestructuur wordt het toeristisch product in de Peelregio kwalitatief versterkt.

De eerste exemplaren van de informatiegids zullen donderdag 12 juli door voorzitter Harry van der Loo van het Klok & Peel Museum Asten worden aangereikt aan de vertegenwoordigers van de betrokken gemeentebesturen.

Vanaf 12 juli is de informatiegids verkrijgbaar bij Museum Asten, de VVV’s in de regio, Buitencentrum De Pelen en Openluchtmuseum Eynderhoof.

Bron: Siris.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie