Skip to content

Beleef de Peel in het spoor van de boswachter op 7 juli

Redactie
7 juli 2012 | 12:18

Advertentie

De PeelDe excursie is ongeveer zeven kilometer lang en start om 19.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 per kind en dat is inclusief broodjes met worstjes bakken bij de vuurkorf (bij aanvang) en een peelneutje of sapje tijdens de wandeling. Max. 20 deelnemers en vol = vol. Aanmelden.op: 0495 – 641 497.

In de avonduren verandert er van alles in de natuur. Dieren die overdag actief zijn maken zich op voor de nacht. Veel vogels zingen nog een laatste avondserenade en komen dan tot rust. Een aantal dieren, zoals reeën, vossen en andere kleine zoogdieren voelen zich onbespied en sluipen voorzichtig uit bosjes en holen tevoorschijn om op zoek te gaan naar voedsel. Als het helemaal donker is worden de dieren van de nacht actief.

Tijdens de avondwandeling op zaterdag 7 juli wandel je in het spoor van de boswachter van De Groote Peel! Hij kent zijn gebied als geen ander en loopt een verrassende route waar de kans op ontmoetingen met dieren het grootste is. Natuurlijk zal hij tijdens de wandeling ook vertellen over het beheer en de cultuurhistorie van de Peel. Een verrassende avond vol natuurbeleving die start met samen gezellig broodjes en worstjes bakken boven de vuurkorf. Tijdens de wandeling wordt er op een mooi plekje een kleine pauze ingelast en een drankje genuttigd.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie