Skip to content

Uit de raadsvergadering

Redactie
22 juni 2012 | 12:35

Advertentie

Op dinsdag 19 juni vond de raadsvergadering plaats. Op de agenda tal van onderwerpen waaronder het actualiseren van het beleid algemene begraafplaatsen en als onderdeel van het masterplan zou plandeel Budschop besproken worden.

Aan het begin van de vergadering liet wethouder Jacobs weten per 1 augustus 2012 te stoppen. De 62 jarige Jacobs zit al 22 jaar in de lokale politiek en wil plaats maken voor  jong talent. Een dag na de raadsvergadering werd Hubert Mackus voorgedragen als zijn opvolger.

De PVDA maakte tijdens de raadsvergadering hun opvolger voor Mart vd Mortel bekend, Maria Frenken-Ras. Zij zit al sinds 1998 in de raad en werkt bij Abvakabo FNV.

In de raadsvergadering van 29 augustus gaat de raad over de voordrachten stemmen.

Als onderdeel van het masterplan is er voor Budschop geld gereserveerd. Het geld kan gebruikt worden voor nieuwe ontwikkelingen in de kern Budschop. Een grote wens van Budschop is een betere verbinding met de kern Nederweert. De aanpassing van brug 15 is in dat kader al een goed begin maar Budschop wil meer, namelijk een tweede verbinding met Nederweert. De raad ging akkoord om het gereserveerde geld te gebruiken voor de nieuwe brug.

De afgelopen maanden heeft de gemeente het beleid rondom de algemene begraafplaats nog eens nader bekeken. Aanleiding hiervoor waren wijzigingen in wetten en verordeningen op dat gebied. De gemeente vond het ook wenselijk nog eens naar de tarieven van de begraafplaats te kijken. Een voorgenomen verhoging van de tarieven met 10% kon niet op steun van de raad rekenen.

Het volledige verslag van deze vergadering is te lezen op de site van de gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie