Skip to content

Weerterlandpas vervangt Milieupas

Redactie
20 juni 2012 | 11:48

Advertentie

We krijgen een nieuwe Mileupas: de Weerterlandpas. De gemeenten Nederweert en Weert gaan deze eind deze maand verspreiden. De pas gaat op 1 juli 2012 in en vervangt de ‘oude’ Milieupas. Nu krijgt elk huishouden een pas en later krijgt elke inwoner een eigen Weerterlandpas. De pas kan gebruikt worden als `sleutel’ voor (semi) publieke en commerciele diensten in de gemeenten Weert en Nederweert. In eerste instantie wordt Gestart met de diensten van de Milieustraat maar ook kun je korting krijgen voor het museum Jacob van Horne. De Weeterlandpas wordt dus meer als een knipkaart voor de milieustraat.

Hoe werkt de nieuwe pas?
De Weerterlandpas krijg je op persoonlijke titel en is voor het gebruik van de Milieustraat adresgebonden. De Weerterlandpas registreert het aantal keren dat je afval brengt. Elke 1 m3 aan afval die je brengt, is een bezoek. Dat geldt ook als je minder dan 1 m3 afval brengt. Breng je meer dan 1 m3 afval, bijvoorbeeld 1,7 m3, dan geldt dit als 2 bezoeken. Bij het systeem met de oude Milieupas (knipkaart) was dat maximaal 6 m3 afval per jaar per huishouden, verdeeld over 6 bezoeken. Deze hoeveelheid blijft gelijk. Aan het begin van elk jaar krijg je weer recht op 6 nieuwe bezoeken. Voor het reguliere afval meld je je vanaf 1 juli 2012 aan de toegangspoort van de Milieustraat via de linkerrijstrook. Voor het aanbieden van gratis, bijzonder of extra afval (waarvoor je moet bijbetalen) meld je je via de rechterrijstrook.

Resterend tegoed?
Heb je nog een resterend tegoed op de kooppas (blauwe pas) die je het afgelopen jaar hebt aangeschaft? Deze kooppas vervalt. Het tegoed kun je omgezet naar de nieuwe Weerterlandpas door contact op te nemen met je eigen gemeente.

Meer informatie over de toegang tot de milieustraat kun je vinden op de website weerterlandpas. Je kunt ook contact opnemen met de gemeente Nederweert, telefoonnummer (0495) 677111, e-mail: info@nederweert.nl.

Advertentie

0 Reacties


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie