Skip to content

Samen staan voor de veiligheid van Nederweert

Redactie
24 april 2017 | 11:57

Advertentie

De gemeenteraad heeft vorige week ingestemd met nieuwbouw van een nieuwe brandweerkazerne via een erfpachtconstructie. “Ik ben blij voor de vrouwen en mannen van de vrijwillige brandweer dat ze hun belangrijke werk straks kunnen doen vanuit een goede, nieuwe locatie”, aldus burgemeester Evers.

Tijdens de raadsvergadering heeft de gemeenteraad definitief ingestemd met de bouw van een nieuwe brandweerkazerne op de locatie Smisserstraat/Randweg, nabij de rotonde van Nederweert-Eind. Via een erfpachtconstructie zal de brandweer de nieuwbouw realiseren op de grond van de gemeente. Zo wordt de brandweer eigenaar van het bouwwerk en behoudt de gemeente haar eigendomspositie over de grond.

Nieuwbouw nodig
De reden voor een nieuwe kazerne is onder meer, omdat de kazerne aan de Gutjesweg is gedateerd. Aanpassen vraagt een flinke investering. Ook de ligging is door de huidige verkeersstructuur in Budschop niet optimaal. De wettelijke opkomsttijden worden daardoor niet behaald.

Waarborgen veiligheid
Als portefeuillehouder voor de openbare orde en veiligheid heb ik me sterk gemaakt voor een nieuwe brandweerkazerne. Samen met de brandweer Nederweert en de Veiligheidsregio Limburg-Noord gaan we een robuuste brandweerpost voor de lange termijn oprichten. Het zorgt voor het langdurig en duurzaam waarborgen van de veiligheid in Nederweert. Bovendien heb ik toegezegd dat de ontwikkeling niet gepaard gaat met meer kosten voor Nederweert of voor de andere gemeenten in de regio”, zegt de burgemeester.

Vervolgtraject
Met het voorbereidingskrediet dat de gemeenteraad op dinsdag 7 februari beschikbaar stelde, zijn diverse onderzoeken opgestart voor de planologische procedure. “Binnen het nieuwbouwproject houden we de vaart erin en vindt een nauwe afstemming en samenwerking plaats met de post Nederweert en de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Ook de dorpsraad en buurtbewoners worden persoonlijk geïnformeerd over de vervolgstappen”, aldus burgemeester Evers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie