Skip to content

Gemeenten zetten extra geld in voor de jeugdhulp

Redactie
3 april 2017 | 10:00

Advertentie

 

De gemeenten Leudal, Nederweert en Weert in Midden-Limburg West (MLW) hebben besloten de budgetten Jeugdhulp voor 2017 te verruimen. Kortingen die het Rijk heeft doorgevoerd, vinden zij onacceptabel. Organisaties die kinderen met problemen helpen mogen hier niet de dupe van worden. De drie gemeenten willen vanaf volgend jaar meer ruimte geven aan de professionals met minder bureaucratie. Dat komt de ouders en kinderen ten goede en leidt tot een aanzienlijke lastenverlichting voor aanbieders.

Budget 2017
Gemeenten zijn voor de financiering van de jeugdhulp afhankelijk van de landelijke overheid. De verdeling van het geld leidt tot grote verschillen tussen de gemeenten onderling. Zo lijkt het er op dat Weert geld overhoudt en Leudal en Nederweert met tekorten te maken krijgen. De gemeenten zijn hierover met jeugdhulporganisaties in gesprek gegaan. De conclusie is dat verdere bezuinigingen op korte termijn niet haalbaar zijn. De partijen zijn met elkaar in gesprek om een meerjarenplan te maken. Dat moet leiden tot minder kosten. Voor 2017 hebben de gemeenten de druk van de ketel gehaald door de budgetten te verruimen. De gemeenten en de organisaties blijven met elkaar in gesprek of deze maatregel afdoende is.

Nieuwe werkwijze
De drie gemeenten zijn al geruime tijd bezig met het vormgeven van een nieuwe methodiek voor het inkopen van jeugdzorg. Deze nieuwe inkoopmethodiek moet ervoor zorgen dat  jeugdhulporganisaties meer ruimte krijgen voor maatwerk. Ook worden er maatregelen genomen gericht op minder administratieve rompslomp. De nieuwe werkwijze wordt vanaf 2018 ingevoerd. De drie gemeenten hebben er vertrouwen in dat hiermee ook betere mogelijkheden ontstaan om (financiële) knelpunten in gezamenlijkheid op te lossen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie