Skip to content

Op pad over Pieterpad, Via Francigena, Pacific Crest Trail en meer

Glendi
8 maart 2017 | 13:00

Advertentie

In maart zijn er elke zondagmiddag lezingen en/of presentaties in Buitencentrum De Pelen. Op zondag 19 maart geeft Marcel Tinnemans uit Nederweert een lezing over lange afstand wandelen. Marcel houdt niet alleen van wandelen, maar is ook een enthousiast verteller. Hij neemt bezoekers mee op het Pieterpad, het Pelgrimspad, de Via Gottardo, de Via Francigena en de Pacific Crest Trail.

Nieuwe uitdaging voor lange afstand wandelaar
Marcel Tinnemans (Kelpen-Oler, 1969) is werkzaam als communicatieadviseur bij gemeente Nederweert. In 2013 liep hij vanwege een speciale reden naar Rome. Daarvoor had hij al het Pelgrimspad, het Graaf van Hornepad, de Rothaarsteig in Duitsland en delen van het Pieterpad bewandeld. Ook liep hij al enkele jaren de Kennedymars van Sittard of Someren.

Pacific Crest Trail
Zijn nieuwste uitdaging is de Pacific Crest Trail (PCT). Dat is een lange afstand pad voor wandelaars en paardrijders in de bergachtige gebieden in het westen van Noord-Amerika. Het pad loopt vanaf de grens met Mexico in het zuiden naar de grens met Canada in het noorden. Dit voorjaar maakt Tinnemans een achtdaagse hike op de PCT door de staat Oregon. De voorbereidingen op deze tocht zijn in volle gang. Op weg naar Rome waren er onder meer kerken en kloosters die onderdak boden. In Amerika is hij aangewezen op zichzelf. Hij zal gebruik moeten maken van een tentje en eigen kookgerei. Ook eten en water zullen op een andere manier ingevuld worden.

Enthousiast verteller geeft tips
Waar komt de passie van het wandelen vandaan? Waar moet je op letten als je langere tijd op pad gaat, geeft een ommetje nog wel voldoening en werkt wandelen verslavend? Het zijn enkele vragen die tijdens de presentatie aan bod zullen komen. Marcel is een enthousiast spreker. In 2016 was hij al te gast in De Pelen om te vertellen over zijn pelgrimage naar Rome. Bij deze indrukwekkende reis zal hij nu ook stil staan.

Er is een lezing om 13.30 uur en om 15.00 uur. Zowel voor wandelaars als niet wandelaars de moeite waard. Deelname is gratis, maar er is een beperkt aantal zitplaatsen, dus wees op tijd. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Meer info: www.staatsbosbeheer.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_19-Huidinstituut-Purife-viert-2jarig-bestaan
Wie jarig is trakteert!
19 september 2024 | 12:00
Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39

Advertentie