Skip to content

Raadsleden doen mee aan Crowdfunding Intocht Sinterklaas

Redactie
2 november 2016 | 16:00

Advertentie

raadsvergadering-nederweertDe raadsleden van de gemeente Nederweert hebben gisteravond 254,50 euro ingezameld om bij te dragen aan de crowdfundingsactie voor de intocht van sinterklaas in Nederweert. Een prachtig gebaar waarmee de teller van de actie tot nu toe ruim boven de 1.000 euro komt te staan.

Grote getallen en stevige bedragen waren gister aan de orde tijdens de begroting van de gemeente Nederweert. Miljoenen als het gaat over de nieuwe randweg en de kanaalzone en honderden euro’s als het gaat over een extraatje voor mensen in de bijstand. De PvdA diende één motie waarmee ze een extraatje voor deze mensen wilde veiligstellen in de begroting. Ondanks dat alle partijen het er over eens zijn dat er voldoende aandacht moet zijn voor mensen die het zwaar hebben, werd de motie niet aangenomen. Er zijn al verschillende manieren binnen de huidige systemen waarbij mensen die het moeilijk hebben al wat extra’s krijgen.

Uiteindelijk werd er een sluitende begroting vastgesteld. De gemeente staat er solide, sociaal en duurzaam bij. Ook als het gaat over de op stapel staande uitgaven. De raad realiseert zich in de volle breedte dat er behouden moeten worden omgegaan met toekomstige investeringen. Als het niet nodig is of goed koper kan, dan wordt dat ook zeker bekeken. JAN en PvdA gingen akkoord met de begroting met de aantekening dat het het niet eens zijn met de onderdelen kanaalzone en dat ze tegen de randweg zijn.

Na een goede en constructieve vergadering moest de burgmeester toch nog één ding van het hart. In de begroting werd de intocht van sinterklaas regelmatig benoemd en besproken. Dan wel als voorbeeld over de subsidieregelingen, danwel als vraag of de intocht wel behouden kan blijven en of daar de gemeente niet een extra bijdrage zou moeten doen. Aan het einde van de vergadering bleef toch boven tafel dat de intocht in Nederweert het financieel moeilijk heeft en er binnen de begrotingsbehandeling niet direct een oplossing boven was komen drijven. Daarom riep de burgemeester, soms ook sinterklaas, alle raadsleden en aanwezigen op om mee te doen aan de “crowdfundingsactie” die is op gestart door Erwin Pellemans en enkele enkele bezorgde Nederweertenaren. De burgemeester begon zelf met 10 euro wat uiteindelijk zorgde voor een totaal inzamelingsbedrag van 254,50 euro. Hoe mooi kan het zijn!

Wil je ook nog een bijdrage doen? Dit kan hieronder heel eenvoudig.

 

Advertentie

4 Reacties

  1. ruim boven de 1000 euro? De teller hierboven staat toch echt op 985,- hoor!? Of is het bedrag van de ophaling in de raad nog niet erbij gestort?

  2. Na de, mijn inziens, nutteloze discussie over Zwarte Pieten krijgen we deze heisa weer rond dit feest.
    Waar is de tijd gebleven dat de goed Heiligman netjes alles zelf betaalde.?
    Wel laten inhalen maar nergens aan mee betalen, het moet niet gekker worden.
    Voor de onkosten hoeven we toch ook niet op te draaien, of wel dan?.

    • Het moet zijn, voor de onkosten van ons Koningshuis.

  3. @Mien Meining: volgens mij heb je tijd over om zoveel reacties te plaatsen en ben je bovendien ook nog een grote brok frustratie los aan het gooien….Get a Life!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie