Skip to content

Aftrap Oktoberfestseizoen met Beierse Avond op Lambertushof

Redactie
17 september 2016 | 19:00

Advertentie

beierse-avond_facebookZaterdag 1 oktober start het Oktoberfest seizoen op Lambertushof in Nederweert. Restaurant Bi-j Siem organiseert i.s.m. Klein Mèr Neugter(Harmonie St Joseph) een unieke Beierse Avond. Hoofdact van de avond is Musikkapelle Geisenried uit het Beierse Geisenried (Ostallgäu-Marktoberdorf). Deze traditionele Beierse kapel telt 76 actieve leden. Klein Mèr Neugter verzorgt de muzikale invulling van het voorprogramma en de pauze.

Het initiatief voor deze Beierse Avond is in eerste instantie genomen door Giel Bruijnaers, voorzitter van Harmonie St. Joseph. In februari dit jaar werd Sylvia Goehler lid van de plaatselijke Harmonie St. Joseph. Sylvia is geboren en getogen in Geisenried, een klein dorpje in Beieren, gelegen aan de bekende Jakobweg. Sinds augustus 2015 woont Sylvia met haar man Bernd in Nederweert. Bernd werkt op basis van een vierjarig contract in Eindhoven en Sylvia is werkzaam in Brunssum. Nederweert was gezien de ligging en de bereikbaarheid een ideale keuze als woonplaats. De twee volwassen dochters wonen in Duitsland. Sylvia is al 18 jaar lid van de Musikkapelle Geisenreid. In het voorjaar ontstond vanuit de kapel het idee om een bezoek aan het Weerterland te brengen en een paar muzikale optredens te verzorgen.

klein-mer-neugter mk_geird_0048

Vrijdag 30 septemebr reizen 45 leden per touringcar richting Nederland. Na een overnachting in de buurt van Koblenz, arriveren ze zaterdag 1 oktober rond de middag in het Weerterland. De Molenstichting Weerterland zal het gezelschap ontvangen op de Sint Annamolen Keent voor een rondleiding en molenbezichtiging. Zondag 2 oktober verzorgt de kapel in het kader van de “Limburgse Molendag” een openluchtconcert op de molenberg van de Wilhelmus Hubertusmolen.

Beierse Avond op Lambertushof

Zaterdagavond, 1 oktober, is de aftrap van het Oktoberfest seizoen op Lambertushof in Nederweert. Musikkapelle Geisenried en Klein Mèr Neugter verzorgen een gezellig avondvullend muziekprogramma in de open lucht. Klein Mèr Neugter opent de avond om 19.30uur. Om 20.30uur is het de beurt aan Musikkapelle Geisenried. Zij spelen van 20.30uur tot 21.30uur en van 22.00uur tot 23.00uur. Tussendoor verschijnt Klein Mèr Neugter nog een keer op het podium. De verzorging van de inwendige mens met “bier und wurst” is in goede handen van restaurant Bi-j Siem.
Bij slecht weer wordt het programma verplaatst naar zaal Centraal. De entree is gratis!

Je bent van harte welkom op deze op voorhand al gezellige Beierse Avond.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56

Advertentie