Skip to content

Terug in de tijd van Ot en Sien

Redactie
6 september 2016 | 8:53

Advertentie

historische modeshow in Eynderhoof 2Op zondag 11 september wordt er op de binnenplaats van het Limburgs openluchtmuseum in Nederweert Eind vanaf 13.00 een historische modeshow vertoond. De textielgroep van Eynderhoof heeft een aantal mannequins geselecteerd die de diverse historische kledingstukken zal tonen. Daarbij wordt deskundig uitleg gegeven over de kledingdracht in Limburg kort voor en na de oorlog uit zag. Hoe deftig ging men naar de kerk en droeg daarbij allerlei hoeden.

Daarnaast krijg je op een discrete manier te zien wat men zoal over elkaar droeg, zoals ondergoed, hemden van de mooiste textielsoorten en kant. Uit een verzameling van meer dan 500 zeldzame- en authentieke kledingstukken stelt Eynderhoof deze show samen.

Kleding van historische waarde en in de meeste gevallen ook zeldzaam in haar soort. Kenmerkend voor die tijd waren de mooie pelerines, cornetjes met gitten, teertij-je schorten, de oude trouwkleding maar ook de Ketsj-peng die de heren droegen, avondkledij en de authentieke werkkleding van de peelwerkers. Je moet het gezien hebben om erover te kunnen oordelen, maar kleding maakte vooral vroeger de man en de gelegenheid bepaalde op welke wijze je op straat gekleed ging. Licht uit, spots aan voor de dames en heren op deze speciale catwalk.

historische modeshow in Eynderhoof 3 historische modeshow in Eynderhoof

De middag wordt verder muzikaal opgeluisterd door Fer Hendrix op zijn accordeon en alle ambachten zijn in bedrijf. Op een van de terrassen of in de herberg kan geproefd worden van alle lekkernij die op Eynderhoof gemaakt wordt in eigen bakhuis. Of genieten van een van de andere versnaperingen uit de fles of van de tap.

Openluchtmuseum Eynderhoof bevindt zich aan het Milderspaat 1 in Nederweert-Eind en is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 5,50 euro per persoon. Kinderen van 3 tot 12 jaar betalen 2,50 euro.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie