Skip to content

Eetpunt ‘ontmoeten doet groeten’

Redactie
27 juli 2016 | 14:00

Advertentie

De DorpsherbergNet als vele anderen gaat ook het Eetpunt even uitrusten en genieten van de zomer. Op de laatste dinsdag voor de vakantie was het Eetpunt te gast bij het Pannenkoekhuis in Ospel. Er werd een uitgebreid diner geserveerd waar iedereen volop van genoten heeft. De sfeer was, mede door het heerlijke eten en de gastvrije bediening, vrolijk en supergezellig.

Het Eetpunt, dat in september 2015 is gestart, heeft nu bijna een jaar gedraaid. Ze zijn gegroeid van 0 naar 16 vaste gasten. Daarnaast ontvangen ze elke week mensen die één keertje of geregeld komen eten. Iedereen is steeds vol lof over de kwaliteit van de maaltijd. De sfeer tijdens het eten is veranderd van “even aftasten” tot gezellig met elkaar buurten. De vaste gasten geven aan dat ze uitkijken naar de dinsdag. Elke week komen ze naar de Pinnenhof waar om zes uur gegeten wordt. De meeste gasten drinken na het eten nog een kopje koffie en enkelen leggen nog een kaartje. De prijs van de maaltijd is 8 euro (exclusief eventuele consumpties).

Eén keer per maand gaat het Eetpunt buitenshuis eten. Het afgelopen jaar hebben de acht horecagelegenheden uit de kern van Nederweert elk een heerlijke maaltijd verzorgd in hun eigen horecagelegenheid. Het Pannenkoekhuis in Ospel heeft aangegeven mee te willen doen en volgend jaar zijn we ook een keer gast bij de Daatjeshoeve. Dat betekent dat ze kunnen gaan eten bij tien horecagelegenheden en dat ze daarmee bijna het jaar rond zijn.

Drie of vier keer per maand wordt er in de keuken van de Pinnenhof gekookt door vrijwilligers. Voor het vlees zijn ze vaste klant bij slager Hermanns in de Kerkstraat. Ze krijgen daar een superkwaliteit vlees tegen een heel schappelijk prijsje.

Helaas gaan twee vrijwilligers hen verlaten en dat betekent dat het Eetpunt dringend op zoek is naar enkele enthousiaste vrijwilligers die vanaf september het kookteam kunnen versterken. Voor informatie kun je bellen naar Gerrie Kessels tel. 06-10210271.

Het Eetpunt is nu met vakantie. Vanaf 13 september ben je weer van harte welkom. Ze zijn dan te gast bij Guulke.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie