Skip to content

Hart voor je Wijk krijgt vervolg in Budschop

Glendi
26 juli 2016 | 9:00

Advertentie

Hart voor je Wijk Nederweert West 4719Hart voor je Wijk Budschop is een educatief, sportief, maatschappelijk en cultureel programma voor de bewoners en het verenigingsleven van deze kern. Een innovatief project waarbij leerlingen van basisschool Budschop een verbindende schakel vormen. Zij zetten vanaf september t/m november de wijk letterlijk en figuurlijk in beweging.

Vorig jaar is het project voor het eerst in Nederweert-West uitgevoerd. Door middel van kunst en door inzet van leerlingen werden inwoners, verenigingen en organisaties dichter bij elkaar gebracht.

Verbinding zoeken
Het project vindt dit jaar plaats in Budschop en wordt net zoals vorig jaar ondersteund door het Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie). Alleen wordt nu vooral ingezet op de verbinding tussen sport en cultuur. Wat kunnen zij voor elkaar betekenen en welke activiteiten kunnen zij zoal gezamenlijk organiseren?

Enthousiaste reacties
Daniëlle Coppen, werkzaam bij het Rick en bedenker van het project Hart voor je Wijk, gaf eerder dit jaar een presentatie bij het Dorpscafé Budschop. Er kwamen veel enthousiaste reacties. Verschillende verenigingen hebben zich die avond spontaan opgegeven. Ook is er al een werkgroep gevormd, bestaande uit een vertegenwoordiging vanuit sport en cultuur. Afgelopen maart werd Hart voor je Wijk gepresenteerd op de basisschool waarbij alle bestuursleden van verenigingen en organisaties uit de kern waren uitgenodigd.

Sport en cultuur gaan samen
Sport- en cultuurorganisaties worden mede door inzet van leerlingen uitgedaagd om met activiteiten te komen waarin sport en cultuur gezamenlijk acteren. Vernieuwende activiteiten die Budschop op de kaart zetten en voor herhaling vatbaar zijn. Om alvast een voorproefje te geven. Vind je het bijvoorbeeld leuk om eens te zwemmen op swingende beatmuziek, gedraaid door een dj ter plaatse? Jong en oud die samen dansen. Kinderen die menukaarten maken voor de eettafel. En wat dacht je van een kunstgalerij in de manege?

Kleurrijke ‘stoeptegelroute’
Leerlingen gaan vanaf september de wijk in, op onderzoek naar het verenigingsleven en de beleving daarvan in Budschop. Ook gaan zij de verschillende accommodaties letterlijk met elkaar verbinden door tegels te beschilderen die in de wijk worden neergelegd. Hierdoor ontstaat er een route tussen de verschillende locaties waar tijdens de eindmanifestatie van alles te beleven is.

Eindmanifestatie
Deze eindmanifestatie vindt plaats op zaterdag 26 november. Voor jong en oud is er dan een onderhoudend middag- en avondprogramma. Je zult verrast worden. In oktober lees je er meer over.

Landelijke bekendheid
Hart voor je Wijk Budschop wordt ondersteund door NOC*NSF, LKCA, Fonds voor Cultuurparticipatie en Kenniscentrum Sport en is benoemd als één van de drie landelijke pilots op het gebied van het bevorderen van lokale samenwerking tussen sport- en cultuurverenigingen. Een project dat dus nauw wordt gevolgd en hopelijk als voorbeeld voor andere gemeenten gaat dienen.

Passie en plezier
“Daar kan een kleine kern als Budschop niets anders dan enorm trots op zijn. Het is geweldig om te zien dat de werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van Manage de Kraal, de reddingsbrigade, dorpsraad Budschop, Basisschool Budschop, de gemeente Nederweert, Vorkmeer en Rick met plezier en passie dit project omarmen en er vol voor willen gaan om hier een succes van te maken”, aldus wethouder Geraats.

Noteer zaterdag 26 november alvast in je agenda voor een verrassende dag in Budschop!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie