Skip to content

Vier personen in ziekenhuis door koolmonoxidevergiftiging

Redactie
24 juli 2016 | 16:48

Advertentie

Koolmonoxidevergiftiging Karissteeg Nederweert-12Zondagmorgen is in eerste instantie een ambulance gealarmeerd voor een onwelwording bij een woning aan de Karissteeg in Nederweert. Het ambulancepersoneel trof in de woning drie personen aan die zich niet goed voelden. Alle drie zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Een vierde persoon was, ondanks dat hij zich ook niet lekker voelde, toch gaan werken. Hij is op zijn werk opgehaald en later ook naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat het vermoeden bestond dat het een koolmonoxidevergiftiging zou kunnen zijn, is de brandweer gealarmeerd. Met metingen is vast komen staan dat er een zeer hoge concentratie koolmonoxide in de woning aanwezig was. De oorzaak is waarschijnlijk een aggregaat dat onder in de kelder had staan draaien. De politie is een technisch onderzoek gestart. De brandweer heeft de woning veiliggesteld en geventileerd totdat de concentratie weer veilig was. De toestand van de slachtoffers is niet bekend.

Waarom is koolmonoxide gevaarlijk?
Koolmonoxide veroorzaakt hoofdpijn en duizeligheid. Ook moeheid, slaperigheid en verminderde lichamelijke en mentale prestaties horen bij de klachten. Blootstelling aan hoge concentraties kan leiden tot de dood. Het grote probleem is dat koolmonoxide kleurloos en geurloos is: je kunt het niet zien en je kunt het niet ruiken. De aanwezigheid van koolmonoxide in huis merk je pas als je gezondheidsklachten krijgt en als je of een andere persoon een koppeling maakt tussen jouw gezondheidsklachten en de aanwezigheid van koolmonoxide.

Het advies van de brandweer is dan ook om altijd een koolmonoxidemelder in je huis op te hangen en te onderhouden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie