Skip to content

Trainen en coachen van jongeren met autisme

Glendi
24 mei 2016 | 15:31

Advertentie

Special HeroesJeugd- en sportverenigingen hebben steeds meer aandacht voor bijzondere doelgroepen. Dat is een goede zaak. Want sport is bij uitstek geschikt om mensen met elkaar te verbinden. Op woensdag 1 juni houdt Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg en Special Heroes de themabijeenkomst Trainen en coachen van jongeren met autisme. Verenigingen en organisaties uit de regio zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Kinderen en jongeren met autisme vinden het lastig om te bedenken welke sport ze leuk vinden. Ze moeten het eigenlijk eerst ervaren, voordat ze een keuze kunnen maken welke sport en welke vereniging het beste voorzien in hun behoeften. Voor trainers en coaches is het daarom belangrijk dat ze autisme leren (h)erkennen.

Herkennen en begrijpen
Dat is niet bepaald eenvoudig, want autisme is aan de buitenkant niet zichtbaar. In de bijscholing op woensdag 1 juni leer je de gedragingen die voortkomen uit autisme, te herkennen en vooral te begrijpen. Aan de hand van praktische voorbeelden leren trainers en leiders hoe structuur aan te brengen in de tijd, activiteit, ruimte en jezelf binnen een activiteit, training of wedstrijd. Zo kan de communicatie aangepast worden aan de sporter met autisme en wordt een veilige en gestructureerde (sport)omgeving gecreëerd.

Workshop
De workshop Trainen en coachen van jongeren met autisme vindt plaats in Sportpark ’t Heukske, Oranjestraat 1b in Kelpen-Oler en duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Aanmelden en meer informatie: Lars Jägers van Special Heroes, tel. 045 – 204 20 30 of Pauline Schrooten van IKS Midden-Limburg, tel. 06 – 302 025 82.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie