Skip to content

Marcel Tinnemans geeft lezing over zijn bijzondere voetreis naar Rome

Glendi
28 februari 2016 | 10:00

Advertentie

Marcel Tinnemans, Belofte Ingelost, verslag van een voetreis naar Capranica en Rome 2013 (2)Eind juli 2013 vertrekt Marcel Tinnemans te voet naar Capranica en Rome. Daarmee verwezenlijkte hij een droom, eerder dan verwacht. Hij lost ook een belofte in. In Capranica strooide hij de as uit van zijn in 2009 overleden vrouw Nel. Op zondag 13 maart is Tinnemans te gast in bezoekerscentrum De Pelen voor een lezing over zijn bijzondere pelgrimage.

Marcel is communicatieadviseur van de gemeente Nederweert en al jaren koesterde hij een stille wens van een pelgrimage naar Rome. Ooit zou het er van komen. In zijn eentje. Vanaf thuis, met het voornemen onderweg de tijd te nemen.

In november 2009 moet hij afscheid nemen van zijn vrouw Nel na een strijd van acht maanden tegen de ziekte kanker. Vanaf dat moment plant zich het idee in zijn hoofd om op korte termijn zijn reis te maken. Hij bespreekt zijn voornemen met zijn werkgever. In 2013 gaat het sein op groen en kunnen de voorbereidingen beginnen. Hij bezoekt pelgrims die de tocht ooit eerder hebben gemaakt (waaronder Sjef Koolen uit Nederweert-Eind) en start met trainen. Het gewicht in de rugzak werd langzaam opgevoerd en de afstanden groter.

Op 29 juli 2013 is het zover en begint hij aan zijn tocht. Via Aken, Trier, Saarbrucken, een stukje Frankrijk en weer Duitsland bereikt hij Zwitserland. Daar volgt hij de Via Gottardo, een lange afstandsroute van Basel naar Chiasso. In Italië loopt hij over de Via Francigena, een oude pelgrimsroute die loopt van het Engelse Canterbury naar Rome.

Belofte Ingelost,
verslag van een voettocht naar Capranica en Rome

Veel pelgrims houden een dagboek of reisjournaal bij. De laatste jaren zie je ook steeds vaker blogs op internet verschijnen. Tinnemans tikte ook dagelijks een berichtje. Hij heeft zijn verhalen gebundeld in het boek ‘Belofte Ingelost, verslag van een voettocht naar Capranica en Rome’, een prachtig reisboek waar wandelaars en niet-wandelaars van zullen genieten. Eerder schreef Tinnemans al het boek ‘Nel’, over de strijd tegen kanker die zijn vrouw moest leveren.

Op zondag 13 maart zijn er twee lezingen in bezoekerscentrum De Pelen over de bijzondere voettocht. De eerste lezing begint om 13.00 uur, de tweede om 14.30 uur. Aan de hand van prachtige foto’s neemt Marcel je in zeven mijlslaarzen mee van Limburg naar Capranica en Rome. Na de presentatie bestaat de gelegenheid tot het kopen en signeren van het boek. Ook het boek ‘Nel’ zal die middag te koop zijn.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie