Skip to content

Van die dingen dus……

Redactie
14 februari 2016 | 11:51

Advertentie

Hotel-sign741Weblog Burgemeester Evers

In deze blog ga ik in op wat min of meer bijzondere nevenverschijnselen bij de “hoteldiscussie“. Zo is te lezen dat de Nederweerter argumenten tegen een tweede hotel aan de A2 aan mij persoonlijk worden toegeschreven. (www.ospel-actueel.nl). Dat is echt een beetje te veel eer. Het gaat natuurlijk om de opvattingen van het College van de gemeente Nederweert. Om het bericht zo veel mogelijk op de tijdlijn van mensen te laten zien is het artikel zelfs tegen betaling via face-book verspreid. “Mijn opvattingen” worden daardoor alsmaar belangrijker gemaakt.

Ene mijnheer van den Berg- verwijt vervolgens Nederweert Calimero gedrag. Reactie van: van den Berg 12-02-16 13:40 “Misschien moet Evers eens ophouden last te hebben van nachtmerries als hij over Weert droomt. Tijdens de uitreiking van de Gouden Lambieck was het Calimero-gedrag van Nederweert ook al hoogst genant. Beide hotel leveren, investering, werkgelegenheid en bestedingen op in de regio“. Einde citaat.

Mijnheer van den Berg nodig ik graag uit voor een kopje koffie. Ik kan hem dan uitleggen dat onze argumenten voortkomen uit gezond zelfbewustzijn. Hij kan contact opnemen met het bestuurssecretariaat van Nederweert (0495-677121) voor het maken van een afspraak. En nachtmerries over de mooie paardenstad Weert? Ik in ieder geval niet. Wat er fout ging bij de uitreiking van de Gouden Lambieck? Ik zou het niet weten, het was toch een mooie avond met een terechte winnaar.

Gaat u naar onderstaand bericht en lees dat het van de Valkconcern zich in de omgeving Eindhoven uit concurrentie-overwegingen verzet tegen de vestiging van een Bastionhotel in haar directe omgeving. (www.hotel.blog.nl). Kunnen we dit het concern verwijten? Nee, natuurlijk niet. Ze mogen toch zeker opkomen voor hun eigen ondernemersbelangen.

Alleraardigst is ook het volgende: Onder het motto: “We laten het over aan de marktpartijen” worden onze argumenten gebagatelliseerd. “Overlaten aan marktpartijen” betekent in zijn meest oprechte vorm dat een marktmeester (de overheid) de bestemmingen van de grond bepaalt en het vervolgens aan de markt overlaat om uit te maken welke partij(en) die concrete bestemming gaat/ gaan invullen.

Het kan heel verstandig zijn dat de overheid ook samen met een marktpartij een gewenste ontwikkeling tot stand brengt. Maar noem dat dan niet “We laten het over de aan marktpartijen“. Ook in die situatie is de overheid nadrukkelijk aan zet. Maar ja, “We laten het over aan de marktpartijen” smaakt oppervlakkig gezien net zo goed als de uitmuntende Weerter vlaaitjes van Antje van de Statie.

Weertdegekste” tenslotte heeft het over een dreigende hoteloorlog. (www.weertdegekste.nl). Oorlog is wat mij betreft een een volstrekt ongepast woord. Kijkt u ‘s avonds naar het Journaal en u weet waarom. In Nederland hebben we gelukkig andere manieren om onze meningsverschillen tot een goed einde te brengen.

Ik wens u nog een mooie zondag en Valentijnsdag toe. Ga vanmiddag bijvoorbeeld met uw lief naar de prachtige St. Theuniskapel in Weert/Altweerterheide. Daar kunt u genieten van onze lokale trots The Hot Buskers. (www.hotbuskers.nl). Aanvang 15.00 uur.

Advertentie

3 Reacties

  1. Meneer van den Berg is er zo een Weertenaar die je vroeger hoorde zeggen: “Ni-jwierter kloeeter wat kostj de boeeter”, de boter die hij op zijn hoofd heeft wellicht?

  2. Mijn Vader zei vroeger tegen mij, as ich doeêd bin en Niejwieêrt kumtj beej Wieêrt, wildje mich dan opgrave en opnôw begrave mer dan in Duitslandj. Daarna zei hij, ich bin lever unne Pruus dan unne Wieêrtenaar.
    Hij heeft de oorlog duidelijk mee gemaakt en om die reden zeker geen fan van “Pruse.
    Dat hij liever een Pruus was dan een Wieêrtenaar zegt genoeg.
    Een Duister is soms te vertrouwen een Weertenaar nooit.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie