Skip to content

Extra containers en afvalcoaches voor PMD-inzameling

Glendi
31 augustus 2015 | 13:14

Advertentie

afvalcoaches PMD afvalSinds 1 april wordt in de gemeente Nederweert PMD-afval ingezameld: verpakkingen van Plastic, Metaal en Drinkpakken. De start verliep enigszins rommelig. Ook met betrekking tot het verdelen van de capaciteit heeft de gemeente moeten aftasten hoe dit uitpakte. Duidelijk is dat er meer afval wordt gescheiden dan verwacht. Hierdoor is op een aantal plekken te weinig capaciteit. Reden voor de gemeente om op vier locaties een extra ondergrondse container voor PMD afval te plaatsen.

PMD-afval

De containers worden geplaatst bij de drie supermarktlocaties in Nederweert en een container op de Siebenstraat in Ospel. Hiermee wordt er in totaal weer 20 m³ extra capaciteit toegevoegd aan de brengvoorziening.

Naast het bijplaatsen van containers, is geconstateerd dat nog altijd veel afval wordt gedumpt dat niet thuishoort in de containers voor glas en PMD. Grotere plastic/kunststof spullen zoals speelgoed en tuinstoelen horen niet bij het PMD. Deze kunnen gratis naar de milieustraat worden gebracht. Ook glazen vazen en vlakglas zoals ruiten en spiegels horen niet in de glascontainers. Al dit soort afval kan gratis worden afgevoerd naar de milieustraat. Daarnaast wordt regelmatig frituurvet aangetroffen bij de ondergrondse containers. Dit kan gratis worden afgegeven bij landelijke inzamelpunten. In Nederweert kan dit bijvoorbeeld bij Jan Linders.

Afvalcoaches
In de eerste twee weekenden van juli heeft de gemeente ook afvalcoaches ingezet. Deze coaches konden je vragen beantwoorden en je wegwijs maken in de nieuwe manier van inzamelen. In de eerste twee weekenden van september worden de afvalcoaches ook nog ingezet. Ze zijn te herkennen aan de gekleurde hesjes. De coaches zijn betrokken inwoners uit Nederweert die (tijdelijk) zonder werk zitten. De afvalcoaches zijn aanwezig bij de PMD-containers op:

  • vrijdag 4 september van 16.00 tot 20.00 uur
  • zaterdag 5 september van 09.00 tot 13.00 uur
  • vrijdag 11 september van 16.00 tot 20.00 uur
  • zaterdag 12 september van 09.00 tot 13.00 uur

In de week van 9 juli hebben alle inwoners een nieuwsbrief ontvangen waarin de PMD-inzameling uitgebreid beschreven staat. Bij deze nieuwsbrief zat een enquêtekaart met een aantal vragen die tot 20 juli ingeleverd kon worden. De uitkomst van de enquête wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie