Skip to content

Nederweert krijgt Afvalcoaches

Glendi
6 juli 2015 | 11:35

Advertentie

afvalcoaches PMD afvalSinds 1 april wordt in de gemeente Nederweert PMD-afval ingezameld. De start hiervan verliep enigszins rommelig. Gebleken is dat op een aantal plekken te weinig capaciteit is, daarentegen is er op een aantal plaatsen ook overcapaciteit. Mogelijk worden op korte termijn enkele ondergrondse containers verplaatst of bijgeplaatst.

Het PMD-afval moet in een zak in de daarvoor bestemde afvalbak gegooid worden. Om inwoners hierbij te helpen én om te voorkomen dat vuilniszakken naast containers worden gedumpt, gaat de gemeente zogenaamde Afvalcoaches inzetten. Deze coaches zijn te herkennen aan de gekleurde hesjes. Ze beantwoorden je vragen en maken je wegwijs. Je vindt ze bij de PMD-containers op:

  • vrijdag 10 juli van 16.00 – 20.00 uur
  • zaterdag 11 juli van 09.00 – 13.00 uur
  • vrijdag 17 juli van 16.00 – 23.00 uur
  • zaterdag 18 juli van 09.00 – 13.00 uur

In de week van 9 juli ontvangen alle inwoners van de gemeente Nederweert een nieuwsbrief waarin de PMD-inzameling uitgebreid beschreven staat. Ook krijgt iedereen dan een enquêtekaart met een aantal vragen over de PMD-inzameling en de bijplaatsingen. Deze kaarten kun je tot 20 juli deponeren in de speciale enquêtebus bij Jumbo, Emté of Jan Linders.

Advertentie

7 Reacties

  1. denken ze nu dat de nederweerternaren zo dom zijn, dat ze niet eens weten hoe wij onze troep op moeten ruimen? is anders heel gemakkelijk
    glas…….glasbak (evenkijken bij welke kleur)
    alle kunststoffen blik drankkartons………in de pmd bak
    het kunststof moet wel door de vul opening passen!
    kunt u het niet kwijt om dat de bak vol zit.neemt u het weer mee naar huis of u bezoekt een anderen inzamelings lokatie . zet het NOOIT langs de container, dit om overlast tegen te gaan. heeft u echter te veel ga dan even naar de milieustraat. simpel toch, dat de troep erlangs ligt is gewoon de lui heid van sommigen mensen

  2. Lol dan komen ze in ospel en hond aan coache haha…

  3. Wat een onzin !! Iedereen weet hoe het moet !! Plaats gewoon meer containers zodat mensen niet 10x op en neer hoeven omdat ze vol zitten !!

  4. Schande dat dit weer extra geld moet kosten. Natuurlijk moeten de goede ook hier weer lijden door die enkele vuilakken. Het is gewoon een kwestie van fatsoen / opvoeding, ze moesten zich schamen om het naast de container te zetten. En 10x op en neer rijden heeft nog niemand ooit gedaan. De lokaties zijn zo dicht bij elkaar, kies bij volle bakken dan een andere locatie of doe het thuis in de duobak voor een paar centen.

  5. tegenover tipstraat 27 in maasbracht is uitstekend voorbeeld!!!

    dit is eeN foto van streetvieuw dus is wel een moment-opname trouwens…maar zo ligt het er altijd bij…en zo hoort het ook!!!!!!
    GEEN RAKETWETENSCHAP!!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie