Skip to content

Bantopa Party groeit en bloeit

Redactie
1 juli 2015 | 11:04

Advertentie

Bantopa Party 2015Op zondag 19 juli wordt voor de twaalfde keer de Bantopa Party gehouden. De Bantopa Party is een evenement dat jaarlijks op de Weerter Nieuwe Markt wordt gehouden met de bedoeling dat mensen uit uiteenlopende culturen elkaar ontmoeten. Bantopa is Papiaments en betekent letterlijk: laten we elkaar ontmoeten.

Bantopa Party begon in 2004 als een eenmalig evenement dat door het Weerter Stadsgilde St. Catharina voor de Weerter burgers werd georganiseerd in het kader van het traditioneel schuttersfeest dat dat jaar door het Gilde werd gehouden. Het evenement sloeg echter zo goed aan, dat het Gilde het evenement in 2005 voortzette. Daarmee werd een eerste stap gezet in een traditie die tot de dag van vandaag voortduurt.

Feest met muziek
In de achter ons liggende twaalf jaar is Bantopa Party veranderd van een muziekfestival naar een feest met muziek, dans en vele workshops en demonstraties. Vorig jaar werd de organisatie ondergebracht bij een nieuwe organisatie, Stichting Gran Fiesta, en keerde het evenement terug naar de basis: de muziek. Fakier Paulina is dit jaar weer eindverantwoordelijk voor de programmering. De muziek varieerde van Salsa tot Reggae. Tussen de optredens van de bands door vonden korte dansdemonstraties plaats. Voor het eerst waren die voor alle bezoekers goed te zien via het grote LED scherm naast het podium.

Kinderplein
Vorig jaar kreeg de festivalmarkt de nodige aandacht van de organisatoren. De groep oude bekende marktkooplui werd aangevuld met mooie marktkramen met kleding, sieraden en ander interessant koopwaar. Dat dit effect heeft gehad blijkt uit het feit, dat dit jaar veel nieuwe standhouders zich uit zichzelf hebben aangemeld.

Dit jaar wordt er veel aandacht geschonken aan de kinderen. Er wordt een kinderplein opgezet met toezicht. De kinderen kunnen spelen op een springkussen, trampolines en een draaimolen. Verder worden ze geschminkt, kunnen ze suikerspinnen eten en worden ze bezig en in de gaten gehouden door professioneel toezicht. Ouders kunnen met een gerust hart een drankje nuttigen of een dansje wagen, hun kinderen zijn in goede handen.

Het programma van Bantopa Party 2015 ziet er als volgt uit: Extazz, Nasty Play, Dreadless, La Negra salsa brassband, Dzidzolie en the Sound of Fakier.

Bantopa Party duurt van 13.00 tot 23.00 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie