Skip to content

Boerderij onder politietoezicht gesloopt (Foto’s + Video)

Redactie
28 mei 2015 | 13:00

Advertentie

Boerderij Nederweertseweg Someren gesloopt 3936De vervallen woning  aan de Nederweertseweg in Someren (verlengde van de Booldersdijk) wordt vandaag door de gemeente gesloopt. Vanochtend vroeg heeft de Buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente Someren hiertoe opdracht gegeven.

Nederweertseweg Someren

Een sloopbedrijf is donderdagmorgen, onder toeziend oog van de politie, begonnen met de sloop. Een grote kraan gaat het ingestorte deel tot een meter hoogte slopen. De  bewoner van het pand was aanwezig en keek met lede ogen toe. Op 22 mei heeft de gemeente al zijn tijdelijke woonunit weggehaald nadat hij geen gehoor had gegeven om het onveilige deel te slopen. De woning is echter van zijn moeder, maar zij leven in onmin.

Er is nogal wat te doen rondom dit pand. Eerder dit jaar had de politie een groot XTC-lab aangetroffen op het bedrijfsterrein aan de overkant van de weg. In februari 2014 is de bewoner al eens overvallen en mishandeld en enkele jaren geleden is een vrachtauto tegen de schuur aangereden. Hierdoor is een deel van de voor- en zijgevel omgevallen en is het dak voor een groot deel naar beneden gekomen.

Na een jarenlange strijd tussen de gemeente en de ‘probleemboer’ leek er eindelijk een einde te komen middels een akkoord tussen de gemeente en de boer. 15 mei zou de schuur tot een meter boven het maaiveld gesloopt moeten zijn. Ook zou de boer de kapconstructie van het dak van de aangrenzende woning voor deze datum verstevigd moeten hebben. Beide is echter niet gebeurd.

Advertentie

6 Reacties

  1. Hoezo zielig? Hij heeft het er toch zelf naar gemaakt.
    Eveneens dat door de vrachtwagen zijn huis deels is ingestort. Dit is niet aan de orde, Het huis was al ingestort voor de vrachtwagen de hoek had geraakt.

  2. Tja, dat boerderijke is al jaren “Onverklaarbaar Bewoond”

  3. Dat werd ook tijd.
    Was levens gevaarlijk die ruïne . Helemaal plat en de weg verleggen. Levensgevaarlijk punt daar op de Booldersdieëk.

  4. Klopt ja erg gevaarlijk punt als je er als een gek door heen gaat.

  5. juulke in je vorige leven was jij een kip maar dan zonder kop


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie