Skip to content

Bram Thijssen – Spil tussen ondernemers en gemeente

Redactie
2 februari 2015 | 16:52

Advertentie

Drietal_Industrieter artikelAls gemeente weten we graag wat er speelt bij ondernemers. Zeker ook omdat we in de toekomst meer samen oppakken in een sterk veranderende omgeving.” Dat zegt Bram Thijssen, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Nederweert. Volgens Bram liggen er de komende jaren grote uitdagingen te wachten. “Bij het aanpakken hiervan hebben we inwoners, maatschappelijke partijen en ondernemers/bedrijven hard nodig.

Nederweert wil voor alle ondernemers een aantrekkelijke gemeente zijn en blijven”, aldus Thijssen. “We willen bedrijven en ondernemers de ruimte bieden om zich te vestigen en te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is Bedrijventerrein Pannenweg II. Het 33 hectare groot terrein ligt pal aan de A2 en de N275. Met Eindhoven Airport, Brainport Eindhoven, België en Duitsland nabij, is het hier met recht ‘grenzeloos ondernemen’. Na een stagnatie in de verkoop vanwege de crisis, neemt de interesse weer merkbaar toe. In 2014 zijn er twee kavels verkocht en met een aantal geïnteresseerden zijn de gesprekken gaande. We zien de toekomst dan ook positief tegemoet.

Samen met o.a. verkoopmanager Eric Sprangers van Ontwikkelbedrijf Pannenweg (OBP, verantwoordelijk voor de verkoop van de bedrijfskavels) begeleidt de gemeente de ondernemers tijdens het hele proces. Van interesse tot bouw, bijvoorbeeld wat het vergunningentraject betreft. “We merken dat deze actieve begeleiding en ondersteuning door ondernemers gewaardeerd wordt”, zegt Bram Thijssen. “Ook werken we nauw samen met het Parkmanagement Pannenweg dat geleid wordt door parkmanager Marco van Schayk. Binnen het parkmanagement zijn alle ondernemers vertegenwoordigd en wordt gezorgd voor o.a. gezamenlijk onderhoud van de openbare ruimte, de beveiliging en de aanleg van glasvezel. Als bedrijfscontactfunctionaris neem ik deel aan het bestuur van Pannenweg. Op die manier is er dan ook structureel overleg met de ondernemers van Bedrijvenpark Pannenweg II en zijn er korte lijnen”, aldus Thijssen.

Overleg met ondernemers
De samenwerking met ondernemers is belangrijk en heeft veel toegevoegde waarde. “Om hier goed invulling aan te geven, is het belangrijk om te weten wat er leeft en speelt in Nederweert op het gebied van ondernemen. De bedrijfscontactfunctionaris vormt hierin een belangrijke spil”, zegt wethouder Houtman. Hij is de gesprekspartner richting ondernemers en ondernemersvereniging. “We kennen bijvoorbeeld twee structurele overleggen waarbij we aan tafel zitten met een vertegenwoordiging van ondernemers. Dit zijn de Stichting Centrum Management Nederweert en het eerder genoemde Parkmanagement Pannenweg. En daarnaast zitten we regelmatig aan tafel met het MKB Midden-Limburg. Via deze kanalen ontvangen we veel informatie over wat er leeft en speelt bij ondernemers. Wij willen het overleg met ondernemers verder intensiveren. We gaan kijken of we op andere gebieden/bedrijventerreinen ook een vorm van structureel overleg van de grond krijgen. Mogelijk gaan we in de toekomst ook werken met een speciale nieuwsbrief voor ondernemers”, aldus de wethouder.

Bedrijfsbezoeken
Daarnaast brengt het college maandelijks een bezoek aan een bedrijf in Nederweert. Bram Thijssen: “We streven ernaar om zoveel mogelijk verschillende bedrijven te bezoeken. Dus zowel in de agrarische, industriële en toeristische sector, maar ook op maatschappelijk gebied”. Volgens Thijssen hebben de bezoeken een informeel karakter. “Ze zijn vooral bedoeld om het gemeentebestuur een beeld te geven van de bedrijvigheid binnen de gemeentegrenzen. Maar uiteraard wordt er ook gesproken over zaken die bij ondernemers of de gemeente spelen.

Uw bedrijf in the picture
Voor persoonlijke kwesties tussen een ondernemer en de gemeente zijn echter andere overleggen bedoeld”, aldus de bedrijfscontactfunctionaris. Wilt u het college graag eens ontvangen op uw bedrijf? Neem dan contact op met Bram Thijssen, telefonisch of via e-mail bereikbaar: b.thijssen@nederweert.nl.

Ook voor overige vragen of onderwerpen die u als ondernemer met de gemeente wilt bespreken, kunt u terecht bij de bedrijfscontactfunctionaris. “Ik ben in principe de vraagbaak voor ondernemers vanuit de gemeente”, geeft Thijssen aan. In het nieuwe jaar zult u vaker van hem horen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie