Skip to content

Meer asielzoekers (met verblijfsvergunning) naar Nederweert

Redactie
23 januari 2015 | 11:36

Advertentie

asielzoekers nederweertOp basis van het aantal inwoners is elke gemeente verplicht een aantal vluchtelingen met verblijfsvergunning, zo genaamde statushouders, te huisvesten. De gemeente Nederweert telt 14 opgenomen asielzoekers met een verblijfsvergunning in 2014. Dit blijkt uit cijfers van 1Limburg.

14 opgenomen asielzoekers met verblijfsvergunning

In de eerste helft van vorig jaar moesten de Limburgse gemeenten 438 vluchtelingen huisvesten. Toen lukte dat nog voor een groot gedeelte. Maar in de eerste helft van 2015 stijgt dit aantal naar 933. De meeste gemeenten krijgen dan ook te maken met een verdubbeling. Bij gemeente met weinig sociale huurwoningen ontstaan dan problemen. Ook de zichtbare verschuiving van gezinnen naar individuele asielzoekers met verblijfsvergunning zal eerder tot knelpunten leiden.

Nederweert had in 2014 een capaciteit van 17 plekken, 14 daarvan zijn ingevuld. De gemeente verwacht dan ook niet direct problemen. Het is maatwerk en wordt in overleg met de Midden-Limburgse gemeenten en woningbouw verenigingen bekeken. Betreft het een gezin van bijvoorbeeld vier personen dan heb je met één woning bijvoorbeeld vier plekken ingevuld. Zijn het allemaal individuen dan wordt het een ander verhaal. Mocht deze verschuiving doorzetten dan zou dit ook in de gemeente Nederweert tot knelpunt kunnen leiden.

We overleggen met de Midden-Limburgse gemeenten hoe we deze opdracht onderling het best kunnen invullen. Daarbij zijn ook woningcorporaties, het COA, de Provincie, Vluchtelingenwerk en het Rijk betrokken. Als gemeente gaan we ook in gesprek over het onderwerp met Woningvereniging Nederweert, Wonen Limburg en Wonen Zuid.” aldus een woordvoerder van de gemeente.

UPDATE: de berichtgeving is iets aangepast omdat hier niet gaat om “asielzoekers” maar om “statushouders”, vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Advertentie

24 Reacties

  1. Gezellig zal mogen de ramen met platen dicht timmeren.

  2. Doe dat en blijf dan vooral binnen dan heeft niemand last van je. Niet te geloven zeg. Dit gaat over vluchtelingen, mensen die de meest verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt.

    • woon er maar eens langs ???

  3. Als ze zich aan passen aan de Nederlandse normen en waarden zie ik het probleem niet.

  4. Ik heb absoluut niks tegen deze mensen maar wel tegen de wachttijd bij de woning verenigingen. Ze geven aan dat er nu nog geen problemen zijn waarom zijn er geen woningen voor de mensen van nederweert? Waar halen ze dan ineens woningen vandaan?

  5. Sta er eens bij stil wat die hele asielzoekerindustrie kost terwijl meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens leven dat er bezuinigd wordt op ouderenzorg en hoe het met de jeugdzorg naartoe moet dat is ook afwachten en misschien moeten we ons maar gelukkig prijzen dat we geen leegstaande kazerne of bungalowpark in onze gemeente hebben want anders zouden daar ook wel eens asielzoekers gehuisvest kunnen worden

  6. Juist, eerst eigen volk en dan ander volk. Hier is armoede genoeg onder onze eigen burgers, dat ze die maar eens eerst helpen. En ook ik ben blij, dat mijn buren voorlopig nog niet gaan verhuizen, want als ik heel eerlijk ben, zou ik ze ook niet als buren willen

  7. Jammer om te lezen dat sommigen totaal niet tolerant zijn. Is het niet eens tijd om deze mensen als een verrijking te zien i.p.v. indringers? Laten we allemaal realistisch zijn… Deze mensen nemen niet opeens banen over en anders zijn het wel banen die niemand wil doen. Daarnaast gaat er maar een schijntje van het overheidsgeld naar het helpen van deze mensen. En als je werkloos bent hoef je niet bang te zijn dat er geld van jezelf naar deze mensen gaat. Het kost de overheid waarschijnlijk meer om jou te onderhouden i.p.v. een asielzoeker, vluchteling of wie dan ook. Strijk over je hart en zet je PVV oogkleppen af of wees harteloos en stuur deze mensen terug naar een plek waar je zelf ook nooit naar toe zou willen gaan. Besef eens hoe goed wij het hebben tegenover een groot deel van de rest op deze wereld.

    • Ik ben er bang voor dat jij nog qua denken nog in 60ter jaren van de vorige eeuw leeft een uur rijden in grote Duitse steden zoals Gelsenkirchen en Duisburg is zo een toevloed van ,,cultuurverrijkers” dat de burgemeesters van die steden met de handen in hun haar zitten omdat ze totaal niet meer weten hoe ze al die ,,verrijkers” op moeten vangen en daardoor dreigen of zijn al nogoareas aan het ontstaan waar de overheid niks meer te zeggen heeft

    • Pragmaticus… Je draagt de oogkleppen waarover ik het had. Ik heb geen idee waar je je informatie over no go areas vandaan haalt, maar het klinkt als een opgehyped verhaal. Straks ga je me ook nog vertellen dat je in de Bijlmer of in Amsterdam-West, waar het grootste deel van de bevolking allochtoon is, ‘s nachts niet over straat kunt lopen en dat je met de Koran op het hoofd wordt geslagen. Je gaat het menselijke aspect van asielzoekers en vluchtelingen uit de weg. Mensen zoals jij, die deze mensen bij voorbaat afschrijven, dragen niets bij aan een succesvolle integratie binnen een veranderende samenleving. Probeer eens voor te stellen hoe jij het zou vinden om te vluchten uit een land als Syrië om vervolgens uitgekotst te worden in een land als Nederland.

    • Dus jij durft s’nachts als blanke in de bijlmer te lopen
      en aan je verdere reactie te zien denk ik dat je groenlinks of d66 stemt dan neem ik je niets kwalijk want degene die op die partijen stemmen die lopen met een enorme plaat voor hun kop rond en voor de echte problemen steken ze veel liever hun kop in het zand
      dat was ik vergeten komen vluchtelingen uit niet moslimlanden zoals China ,Vietnam of Yezidies of ZuidAmerika dan heet ik ze van harte welkom want zo hardvochtig ben ik ook niet

    • sorry vergeten jij vroeg waar ik mijn informatie had omtrent de nogoareas Duisburg ben zelf in Duisburg geweest werd me door mensen ten stelligste afgeraden om naar bepaalde voorsteden te gaan als blanke zijnde en die informatie kun je zo van Google afhalen

    • Nee, ze nemen geen banen af, want ze mogen niet werken, lekker toch. Ik ben al 2 jaar werkeloos, en heb nog nooit een cent gehad van de gemeente. We moeten het van een loontje doen, wat soms niet makkelijk is, maar ik zal mijn hand niet ophouden, zolaang als het kan.

    • Dan neem je er maar een paar in huis.

  8. Gelukkig komen ze nu kan Marga geheel open staan voor deze zielen laat je maar lekker uitwonen geef je uitkering maar aan hen dan praten we over een jaartje nog eens…..dwaas.

    • Nou Sjra, jammer dat jij niet in een vluchtelingenland bent geboren…..had je heel anders gepiept. Stakker!!

  9. Wat een simpele zielen hier toch af en toe. In een dorp waar de Chinees uit de frietkraam zo’n beetje de enige buitenlander is, nog gaan klagen over buitenlanders. Nooit buiten het dorp geweest? Beetje wereldvreemd?

    • De chinees uit de frietkraam is echt niet de enige buitenlander hier in het dorp.
      ik denk dat het probleem zit in het aan passen in normen en waarden , en de regelgeving.
      Haal eerst uit de wet dat zij de eerste jaren niet mogen werken.
      Als ze werken kunnen zij ook hun eigen spullen kopen en de huur betalen.
      verplicht ze dat ze binnen een jaar voldoende nederlands kunnen spreken ( en al
      zeker in het openbaar).
      Ik zou nog wel kunnen door gaan , maar het lijkt mij wel duidelijk zo.

  10. Goed dat deze mensen ergens opgevangen worden……maar dan wel aanpassen!!
    Ik zie hier bij de asielzoekers fietsen in de voortuin liggen, gordijnen die op half 7 hangen, vrijwilligers die de tuin moeten doen, vrijwilligers die alle klusjes in huis moeten doen, woningbouwvereniging die om de twee weken weer het huis inelkaar moeten zetten.
    ( ik moet mijn tuin zelf doen, al ik geen onderhoudscontract heb met de woningbouw moet ik in huis ook alles zelf opknappen)

    Zeker zijn niet alle asielzoekers hetzelfde, maar deze mensen moeten blij zijn dat ze hier opgevangen worden dus behandel dan ook ” al de gegeven ” spullen met respect!!

  11. Hallo iederen!!! Eerste haartstikke exusse voor mijn Nederlandse taal.. Eigenlijk, ik ben exs- asielzoekers uit van Emmen. Dus ik woon er totaal 2 jaartje. Weeten jullie wat wil ik zeggen aan de Nederlandse mensen???,,,,, Bedankt maar voor alles. Heel erg bedankt dat Nederland heeft ons beschermt. We zijn ook mensen en mijn bedoeling is dat WE HEBBEN OOK HAART en soms hij doet ook pajn net als haart van iederen.
    Maar tot mijn einde leven kan nooit ik vergeten reactie en help van NEDERLAND en NEDERLANDSE VOLK.
    Nog een keer DANK JULLIE WELL NEDERLANDERS!!!! het wereld drajjen….. NEDERLAND blijf maar altijd zo mooi en zonder oorlog!!!!

  12. Pas als ze gaan werken voor bestaan ga ik ze accepteren.
    En ja dat zelfde zeg ik ook over andere uitkeringstrekkers die in hun hele leven hier nog nooit gewerkt hebben, dus ook de Nederlandse tokkie familie. Ook die moeten ze nu de uitkering stoppen.
    Onze opvangnetten zijn niet om levenslang in te zitten, maar voor de mensen die ziek zijn of gewerkt hebben maar nu door de crisis niet aan een baan komen.

    We weten allemaal dat de zogenaamde vluchtelingen hier niet komen om het bestaan van Nederland hoog te houden. Die vangen hun hele leven geld en vinden dat maar wat gemakkelijk. En zullen dat ook altijd blijven doen.
    Zijn de uitkeringen hier een keer op, dan gaan ze wel naar huis. Maar hier bijdragen en aanpassen gaan ze nooit doen.
    En wie dat wel denkt leeft niet in de werkelijkheid.

    Stop met mensen hier opvangen, geef geld daar in de landen uit, dan help je de echte vluchteling die ook geen middelen had zover te reizen. Dan help je de mensen daar die het echt nodig hebben.
    En met 1 euro doe je daar tien keer meer dan hier ermee.
    En laat dan aub wat geld hier over voor de mensen hier die wel altijd gewerkt hebben maar nu in de shit zitten.
    Maar die laat onze regering kei hard barsten.

  13. Iedereen in de wereld heeft recht op een normaal leven, als dat op en bepaald moment niet kan in eigen land omdat er oorlogen en rampen zijn, ziekte en honger heerst, is het de plicht van degene die daar geen last van heeft om hulp te bieden. Ook wij hebben hulp gehad tijdens de tweede wereldoorlog en ook van ons zijn er toen veel gevlucht en in een ander land opgenomen.
    Maar oorlog en armoede hoeft niet altijd te betekenen dat mensen een land moeten ontvluchten. De beste en snelste hulp biedt je in het thuisland van diegenen die bedreigt worden. Daar zou aan gewerkt moeten worden, zodat de eindeloze stroom vluchtelingen naar andere landen verminderd. Het is moeilijk voor de vluchtelingen die overal uit de wereld naar bv Nederland komen om zich aan te passen. Ze komen vaak uit landen waar de ontwikkelingen net de middeleeuwen gepasseerd zijn en waar de levensinstelling heel veel verschilt van de Nederlandse normen en waarden. Hoe kunnen ze zich aanpassen? Wie bereidt ze daarop voor? Ik weet geen oplossing voor dit probleem, wat ik wel weet is dat je met haat tegen asielzoekers nergens komt. Mijn complimenten aan Fara, ondanks de taalfoutjes is je Nederlands prima te lezen.

  14. pragmaticus zegt
    25/01/2015 op 11:06

    sorry vergeten jij vroeg waar ik mijn informatie had omtrent de nogoareas Duisburg ben zelf in Duisburg geweest werd me door mensen ten stelligste afgeraden om naar bepaalde voorsteden te gaan als blanke zijnde en die informatie kun je zo van Google afhalen. Kijk maar om 18.50 uur tot 19.30 uur naar de zender WDR daar hebben ze item over dit onderwerp .

    • Heer of mevrouw Peters bedankt voor de tip


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie