Skip to content

Ontdek en onderzoek het Technasium

Glendi
20 januari 2015 | 16:08

Advertentie

Week vd TechnasniumOnderzoek doen en ontwerpen maken. Dat is het unieke van het Technasium, de onderwijsstroom van havo en vwo die dit als extra examenvak biedt.  De Week van het Technasium start vrijdag aanstaande. Van 23 t/m 31 januari ben je van harte welkom op het Technasium in o.a. Weert of een van de andere technasiums in de regio Zuid-Oost Nederland: Roermond, Weert, Venlo, Venray of Nijmegen). Laat je inspireren door leerlingen die net als jij creatief en nieuwsgierig zijn en bètavakken en techniek boeiend vinden.

Technasium Weert

Ontdek bijvoorbeeld hoe je zelf een robot maakt, waaruit een meergranenkoek is opgebouwd of bedenk een speeltoestel voor een groepsactiviteit. Loop gerust binnen en stel je vragen aan de leerlingen of docent. Kijk ook eens op de website van de school bij jou in de buurt voor meer achtergrondinformatie. Je (groot-) ouders zijn natuurlijk ook welkom.

Kies je voor het Technasium, dan werk je wekelijks met andere leerlingen in een team. Je praat met een opdrachtgever in een bedrijf over een bestaand, praktisch probleem en bedenkt met een groepje leerlingen een creatieve oplossing die je ook samen ontwerpt. Hiervoor heb je een week of acht, negen de tijd, waarin je werkoverleg voert met je docent. Daarna presenteer je als team de bevindingen aan je contactpersoon in het bedrijf.

De samenwerking van organisaties en het hoger onderwijs zorgen ervoor dat het Technasium goed aansluit op de praktijk en vervolgstudies. Je leert zelf kennis opzoeken en creatief toepassen, samenwerken en overleggen. Op de werkvloer van de opdrachtgever zie je bovendien wat je moet kennen en kunnen in een bepaalde functie, wat het voor veel jongeren gemakkelijker maakt een studie en beroep te kiezen. Een verrijking van het reguliere vwo en havo.

De ruim tachtig Technasia in Nederland zijn georganiseerd in netwerken, die docenten op dezelfde manier scholen en leerlingen op eenzelfde manier begeleiden. In het netwerk Zuid-Oost Nederland werken de volgende scholen samen: Lyceum Schöndeln in Roermond, Het College en Philips van Horne in Weert, College Den Hulster in Venlo, het Raayland College in Venray en Mondial College in Nijmegen.

Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je het technasium graag bezoeken? Neem dan contact op met een van onderstaande technatoren:
• Manno Schouten van Philips van Horne, m.schouten@lvo-weert.nl

• Miranda Vos van Het College, m.vos@lvo-weert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie